söndag, juni 26, 2011

Propaganda in i döden!

Jag suckar när jag ser denna dödsannons dels över hur man kan utnyttja en död i ett politiskt sammanhang och dels över falskheten i innehållet.
Om nu någon ville fred i förtryckets Syd-Afrika eller fred i Vietnam så stod de i motsatsställning till folken där. När det gamla trötta kommunistpartiet ihop med sossarna ville fred i Vietnam så genomskådade de unga detta falska. Nej, vi ville stödja FNL och deras kamp mot angriparen USA. Samma sak med Syd-Afrika, vi stödde ANC och deras kamp mot rasisterna.
Vad gäller Afghanistan så bildades den svenska Afghanistanrörelsen därför att Sovjet angrep Afghanistan och ockuperade landet. Sovjet ut ur Afghanistan ropades på samma sätt som man skanderade USA ut ur Vietnam!
Vi unga hade lärt av det falska Münchenavtalet mellan Hitler och Chamberlein. "Fred i vår tid" utropade denne permiärminister från England efter att ha sålt ut delar av Europa till nazisterna. Sedan kom kriget!

Undertecknarna av denna dödsannons kommer från skilda politiska skolor, fyra av dem kommer ur den kommunistiska rörelsen , de andra är som bekant fd ledande sossar.
De har trampat lika fel som Nils Flyg gjorde under andra världskriget och förväxlar vän och fiende.
(Flyg var SSU-ordförande och blev kommunistpartiets ordförande för att slutligen ta pengar från nazisterna till sin sk antiimperialistiska rörelse)
De sju undertecknarna av denna politiska dödsannons följer Chamberlein och utropar FRED!
De som ville fred med nazisterna betraktas idag som medlöpare. De som vill fred med terrorister kommer inte heller att i historiens sken få goda omdömen.
Historien är inte en rak motorled utan den är just historien om vägar inte alltid så raka. Ibland måste man inse att den gamle "fienden" kan bli en vän.
Sverige bör fullfölja sina åtaganden i Afghanistan och våra soldater ska ha allt stöd de kan få.
Krig är tyvärr ibland politikens fortsättning på ett problem som inte kan lösas genom förhandlingar.
Allt annat blir idealistiskt önsketänkande som i slutänden gynnar de hårdföra motståndarna!

PS Fråga frihetskämparna i de arabiska länderna om de vill ha "fred" eller seger över förtryckarna! Svaret är givet för oss som vill frihet åt folken från förtryck!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate