tisdag, juni 14, 2011

När vi bekämpade Sovjet-vänstern!

När SKP (Sveriges Kommunistiska Parti) återbildades 1973 så blev det naturligt att bekämpa VPK (VänsterPartietkommunisterna) för deras allt igenom felaktiga politik att gå i försvar för Sovjetunionen och deras vasaller. Vi hade också en dåraktig syn eftersom vi stod på Mao-tse-tungs sida i striden om den "rätta" kommunismen. Men ju mer insatta vi blev i hur Sovjet och Kina förde sin folkfientliga politik med fängelser och massläger ju mer insåg vi att det var  ett grundligt fel inom hela den sk kommunistiska världen.
Den grund de stod på med särskilt Lenin som "profet"  kan bara leda till förtryck och elände.
Vi la ner SKP helt sonika med en deklaration om att vi tog avstånd från Lenin-Stalin- Mao och den ickedemokrati som härskade i dessa länder som utövade dessa läror.  De hävdade ju dessutom att de stod på en vetenskaplig grund alltså att de stod för "sanningen"!

Många kamrater som fanns med i vårt parti ville i grund och botten inte följa med på vår resa där vi tex framhöll att det inte finns något så viktigt som tryck o yttrandefrihet.
Ingen demokrati utan folkliga rättigheter.
När man går från läpparnas bekännelse till att utöva politik i verkligheten då visade det sig att det inte passade majoriteten.
Nu ser jag ofta dessa gamla kamrater hylla vänsterpartiets politik samt lutar sig mot Sverigedemokraternas sanslöst fega politik tex i Libyenfrågan eller Afghanistan. De vill inte att Sverige ska ställa upp och hjälpa andra länders frihetskämpar. På det sättet så blir de hjälpare åt både Kadaffi och Talibanerna.
Exakt samma politik som Nils Flyg förde under 30-40 talet där han slukade Hitlers tal om den onda USA-imperialismen!
Man säger sig vara emot en viss slags politik men inser inte att man då medverkar till   den ännu mer ondare politiken. Inom SKP så var vi noga med att reda ut var huvudmotsättningen då gick i världen och så måste man även göra idag.
Denna del av vänstern som jag aldrig har gillat sitter i praktiken och propagerar för att alla folk ska bara sitta och titta på när diverse härskare mördar sitt folk. Vi har en räcka av sådana hemska exempel under tiden från sextiotalet och framåt. Prag 1968, Vietnam 65-75, Uganda, Kambodja under Pol-pot osv!

När vi bildade SOL (Solidaritetspartiet) så hjälpte vi Solidaritet i Polen så mycket vi orkade och var med på detta sätt och störtade kommunistregimen. Fallet för denna regim och Solidaritets bildande bidrog säkerligen också till DDR:s fall. Dåvarande vänsterpartiet har aldrig någonsin hjälpt till att motarbeta dessa regimer ,tvärtom! De kunde inte ens delta på sextio-sjuttiotalet i solidaritetsrörelsen för FNL i Vietnam.


Mina gamla kamrater som var med på den tiden kan man tom. finna som partimedlemmar för vänsterpartiet.
Lärde man sig ingenting under de här åren? Eller går man som Pavlos hundar på en signal som heter USA-imperialism? Har man stannat i sin utveckling och tror att det är 1968 fortfarande?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate