onsdag, juni 15, 2011

Juholt är populist!

När en politiker står där i riksdagen och lovar olika ting , kritiserar andras politik utan att med ett ord tala om hur man själv ska utföra konststycket att göra si eller så , då är det illa.

När man ger sig på att tala i saker som kanske rör hjärtat på folk tex om barn vars föräldrar uppbär försörjningsstöd och inte kan ge sina barn glasögon utan att säga hur svensk lag är då är man illa ute. Ja, ute i träsket där Ian och Bert höll till.
Har man det sk försörjningsstödet så ingår glasögon för dem som behöver. Liksom tandläkare vid akuta fall. Barn som äldre.

När Jimmy Å frågade Juholt som nyss ömkat alla fattiga barn varför han och hans parti röstat mot fria luncher i gymnasiet tidigare i år så svarade han inte!

När Juholt påstår helt frankt att det är alliansens fel att skolan är dålig idag så är han också ute i populistiskt syfte.
Ingen seriös diskussion kan utgå från hur han kör sin debatt. Jämför med hur Fridolin argumenterar.

Klokt och med en framtidssyn som få andra hade i debatten.

När Juholt gång efter annan förklarar att det finns fler fattiga barn i vårt land nu mot tidigare så bluffar han. Allt sedan den socialdemokratiska regeringen har det gått åt rätt håll visar alla undersökningar som myndigheterna har gjort. När dessutom Reinfeldt talar om att ökning av riktade bostadsbidrag är beslutade och Juholt vägrar att ens kommentera detta, ja vad håller han då på med.

När fakta visar att en undersköterska har fått en 13 månadslön under de senaste åren tack vare skattesänkningarna så är det enligt Juholt bara löneökning som gäller. Han vet,facket vet att under SAP:S tid så fick kommunal mycket små ökningar av lönen .Som först när borgarna kom till makten så kom en tio % ökning  vilket har givit bättre löner. Ser man till de senaste fyra åren så har kollektivet fått en skaplig ökning mot tidigare.
Var och en kan ju sätta sig med lönestatistiken de senaste 15 åren så finns sanningen att utläsa där.

När en partiordförande inte håller sig till verkligheten då är det illa. Palme skulle aldrig kört något så illa underbyggt så som Juholt gjorde idag.

Jag tycker uppriktigt synd om människor som inte genomskådar Juholt. Han snackar och snackar med en massa floskler och stora ord om partiet som förvillar kanske de som är troende men oss andra duperar han inte med detta "tomma tunnor bullrar mest"!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate