fredag, juni 17, 2011

Geniet Phil Spector

Geniet Phil Spector!
http://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Spector

 Phil Spector  och hans musik vare sig han skrev den eller producerade andra mycket kända artister (Beatles, John Lennon, George Harrison, Tina Turner mfl ) så var han en mycket stor och musikalisk man.
 Hans öde med att bli fälld för mord på gamla dagar är tragiskt och när jag såg dokumentären på Svt 1 så visste jag faktiskt inte vad och vem jag skulle tro på.
http://svt.se/2.149965/1.2435361/

Den här dokumentären var mycket intressant på många plan att få följa med så mycket musik hela tiden också. Hans berättelser var också mycket väl värda att lyssna på . Phil Spector har ju varit med så länge och känner alla stora från Elvis och framåt. När han berättar om hur han lyssnade på Ravi Shankar i tre timmar för att komma i stämning så blev det roligt att lyssna. Han spelar ju sedan in George Harrisons  soloskiva med bla My sweet Lord som låg högt på listorna länge.
Vad gäller John Lennon så producerade Phil Spector massor med toppmusik solo med Lennon bla Imagine, Stand by me och som sagt var -massor!

 Redan på femtiotalet gjorde den här mannen låtar som slog stenhårt bland oss ungdomar, 1958 tex. den här:
 To know Him is to love Him!
 Vi trodde att det bara var en kärlekslåt till någon tonåring men i dokumentären ikväll så fick vi veta att den skrev han om sin far som tog livet av sig när Phil var åtta år gammal. Fadern sköt sig och här ligger nog en del av förklaringen till varför Phil har ägt och viftat med vapen åtskilliga gånger i sitt liv.
Ingen tvekan om att han är en av de största i USA:s historia inom musiklivet.Något som jag kommer ihåg var också hans motstånd mot Vietnamkriget som han delade med Lennon och de gjorde flera bra antikrigslåtar tillsammans vilket skaffade honom många fiender i USA!

Nu sitter han inne på många års straff och kommer säkert att få dö i fängelset, ett öde ingen som gillar honom hade önskat. Missbruk av alkohol och knark har säkert spelat stor roll i hur hans historia slutade

spotify:track:24OuBWdBfPf3V4iEVP1uZi

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate