måndag, juni 13, 2011

Södertälje, varför är staden så lik Malmö!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4550594

När du nu har läst vad SR skriver om Södertälje så förstår du min rubrik idag. Igår skrev sydsvenskan en mycket öppen artikel om läget i staden. http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1491884/Malmo-under-ytan.html

Hotbilden finns där också i bakgrunden vad än det gäller för ting tex tillståndsärenden eller rättegångar.
De förtäckta hoten kommer i form av telefonsamtal eller mail. I värsta fall som en bomb eller brand vilket bägge städerna kan uppvisa sedan många år.
För mig räckte det med att jag publicerade en insändare i sydsvenskan om president Milosevic. Det nattliga samtalet kom med en röst som sa att han visste var mina barn gick i för skola. Sluta och skriv var ordern!

Hur många politiker,poliser,åklagare mfl har inte kanske undvikit att driva ärendet vidare efter sådana samtal?

Vad man undviker i alla artiklar eller program är ju naturligtvis att berätta att de flesta som håller på med denna gangsterism är människor utan förankring i vårt land även om de är födda här.
Det finns en klick utlandsfödda eller barn till dessa som ställer sig utanför samhället och lever upp till alla  schabloner på hur en gangster ska se ut och uppföra sig. Mönstret känner vi igen från USA.
Inget nytt under himlen precis.
Per Gudmundsson skrev i dag en ledare i Svd : http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/rosa-bankar-i-rinkeby_6238228.svd     här tar han upp ett annat problem men som hör ihop med dessa mäns synsätt på vårt samhälle.
För det är ju uteslutande MÄN vi talar om.

Det finns machomän i alla kulturer men jag har ju bott så många år i Malmö så jag har ju sett gängen där uppe i Rosengård. De enda som slår dem i vidrighet är ju Hells Angels och liknande.
Jag minns en tvreporter som frågade små killar vad de skulle bli som stora och en liten Rosengårdskille svarade gangster.
Varför det, frågade reportern då, jo, "jag vill ha en stor fin bil och guldkedjor" !
Tänk dig att växa upp i en miljö där småpojkar drömmer sådana drömmar!

När ska politiker och andra till slut inse att den förda politiken med att klumpa ihop alla invandrare på samma ställe inte för något gott med sig. Ett ghetto är ett ghetto även om det kan se fint ut med nyplanterade träd och buskar omkring husen. Alla dessa problem som hela tiden ploppar upp i form av våld eller dåliga betyg och arbetslöshet har sin grund i en politik som förts sedan sextiotalet.
Tron att man med hjälp av polisiära insatser ska lösa det här är en tro på sagor allt medan man fyller fängelserna på samma sätt som i USA. De sätter in sina svarta medan vi sätter in män från andra länder eller män födda av föräldrar från andra länder!

Ytterligare avslöjanden kommer nu på rad , se här :http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4552840

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate