torsdag, juni 23, 2011

Tungmetaller i illegala cigaretter!

http://www.sydsvenskan.se/malmo/svartamalmo/article1501016/Svartspriten-saljs-helt-oppet.html

Var tioende cigarett som säljs och rökes i Sverige är en "gangstertillverkad" cigarett! Analyser har återigen visat att de innehåller höga halter av tungmetaller samt andra farliga gifter i varierande grad.
Dels förstör brukaren sin hälsa och dels så håller man kriminella nätverk under armarna med sina köp.
Det är bevisat att dessa kriminella är samma personer som handlar med flickor över hela världen. Flickor som säljs som boskap för att bli horor.
Moraliskt blir då köparen av illegala cigaretter delaktig i denna handel.
När jag ser rökare idag så kan jag inte låta bli att fundera över deras förmåga till konstruktivt tänkande. Unga människor under tjugo har inte hela sin fattningsförmåga utvecklad och kan ofta inte ta sakliga argument om faror.
Men när jag ser äldre rökare,   där de i övrigt lever ett bra liv,  så kommer den vanvördiga tanken över mig. "Är de riktigt kloka egentligen"?
Alla fakta finns idag om tex hur barn får astma genom att föräldrarna röker osv.
Fakta om hur lungcancern ökar lavinartat särskilt bland kvinnor finns att tillgå.
Ingenting av all fakta tycks bita på en del av befolkningen!

Jag har tidigare beskrivet från mitt arbete på Malmö lungklinik hur jag sett hur patienter dött en MYCKET kvalfylld död tack vare sin rökning. Att kvävas slutligen under svår nöd är en död som sannerligen är förfärlig och det blir löjligt att höra från rökare hur de ibland säger "dö ska man i alla fall göra"!
Ett sk försvar som enbart är dumt!
Jag är emot nikotin och i synnerhet i form av rökning men kan ändå tycka det är bättre om man byter till snus. Då skadar man inte sig själv och sin omgivning på samma sätt som när man röker.
Till dig som läser det här så vill jag säga att jag själv har varit storrökare. Det går att sluta och jag anser att man ska tillgripa den tuffa metoden som verkar bäst i längden. Inga tuggummin eller plåster, nej , klipp rakt av! Lid ett tag , sedan är det över!
Alla kan om man vill! Använd ditt förnuft och bli en friskare människa!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skattepengar-gar-upp-i-rok_6267116.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate