torsdag, april 13, 2023

Bengt Westerberg och Jessica Stegrud !

 SR 1 sände i morse en debatt om vården med Stegrud och Westerberg. Om språket och hur  viktigt det är att man både kan tala och förstå. Skrev en tweet : "Lyssnar på Westerberg och Stegrud o kommer ihåg när jag hade läkare som inte förstod vad jag sa . När svensk läkare läste min journal så blev han rasande,jag var felbehandlad i flera år. Inte nog med att de inte kunde vårt språk, de var usla läkare."

Men om jag ska ta det här från början! När ett land tar in flera miljoner människor från länder där de inte har haft särskilt bra sjukvård så blir kön till den svenska sjukvården lång. Liksom kön hos tandläkare, där man från svenska myndigheter gav både förtur och billig tandvård.(50 kr) . Ingenting för den svenska befolkningen som betalar höga priser.

Att man ska behöva ta till argument som det är barn man talar med. Med fler boende i landet så går det åt mer vatten, el,varor,bostäder,slitage på allting, osv.

Kriminaliteten ökar alltid med hög invandring. Så har historien sett ut i alla länder så det kan ju inte komma som någon överraskning. De som underlåtit att bygga ut kriminalvården borde åtalas för tjänstefel.

ATT bidragssamhälle ökar till mycket stora summor borde ju inte heller vara någon överraskning eller hur?

När fler äldre patienter blir inlagda och språksvårigheterna visar sig så blir allting mer tungrott, allt fler blir arga eller ledsna. Motsättningar uppstår lätt i sådana situationer.

Många gamla från andra länder begriper inte ett skvatt vad personalen säger. Jag har egen erfarenhet från sjukvården. Detta problem kommer att under kommande år bli mycket värre.

Alla sådana här baksidor av invandring har man hittills vägrat att diskutera.

Sjukvården har under många år tappat kompetent svensktalande personal och får ta de som vill arbeta inom vården vare se de kan språket ordentligt eller ej. Ingen direkt lysande lösning .

Vi som är äldre och ofta hör sämre har ännu svårare att uppfatta vad en med dålig svenska säger. Minns min mamma som fick en dansk läkare, hon förstod inte ett ord av vad han sa.

När jag hade egyptiskt eller serbisk läkare så förstod vi inte varandra. Då känner man sig lurad och blir arg över våra höga skatter som belönar oss med tex språkförbistring.

MEN än värre är att så många beslutsfattare inte lyssnar på den allt större gruppen äldre vilken efter ett långt liv med höga skatter inte blir väl omhändertagen på gamla dagar.

I Sverige är det viktigare att få hit ännu fler från andra länder att försörja med våra skatter. Få krav har ställts på att lära sig språket eller att ta de arbeten som finns.

ATT partier som kräver annan ordning växer är väl inte ett dugg konstigt eller fel?

Bengt Westerberg ,vilken idag är röstande sosse, är väl urtypen för politiker vilken var med och förde en vansinnig politik som också är grunden till hur illa det gnisslar i vårt land nu.

Undrar om han någon gång har varit ute i tex Husby och sett ett annorlunda land än Sverige? Ett land där man inte behöver varken vårt språk eller arbete för att få pengar.

Eller Kroksbäck i Malmö där de boende säger att svenskar är inte välkommna :"det här är vårt land" säger de unga för att tillägga "stick härifrån din jävla svenne"!

Eller var Westerberg och hans likar möjligen och såg hur kvinnor i huckle med sina barn kastade sten på polis och brandkår under de olika koranupploppen?

OCH vad säger det om den förda politiken som han omhuldar?

PS Jessica Stegrud var så klar och bra i denna debatt. Hon har en stor fördel i att kunna vara så saklig och lugn! Tack Jessica!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate