tisdag, augusti 23, 2022

Hur ska det gå för Sverige?

 Jag har i många år haft Malmö som ett avskräckande exempel på hur det kan gå för en stad att rätt snabbt bli förvandlad till en stad i kris. Dessutom brukar jag säga att det var i Malmö allt började och med det menar jag tex en stad som tar emot för många invandrare. Invandrare vilka aldrig kommer i arbete!

Under de 26 år jag bodde där kunde jag se hur kriminaliteten växte för varje år. Jag var ju granne och bekant med en av Malmös största amfetamingrossist. Hans inköp av fastigheter, krogar mm var ju anmärkningsvärt. Men det mest underliga var att han som ungersk medborgare inte blev utvisad trots det stora rånet ute på Domus. Han fick tio år på Kumla men fick stanna kvar. Där ser man också hur fel Sverige redan då på 80-90-talet började gå.Knarkhandeln uppe på Rosengård och all förstörelse med bränderna är ju något som också fått spridning i hela Sverige.

Skjutningarna likaså. Senast inatt brann en massa bilar i en ort!

Ronny Åkerberg i Malmö tog upp detta idag och det är faktiskt också en bra beskrivning över läget i hela landet även om han håller sig till hur Malmö är idag!

Så här skriver han: 

HUR SKA DET GÅ FÖR MALMÖ?
Malmös politiska utveckling är intimt förknippad med socialdemokratin. Här höll pionjären August Palm sitt berömda tal 1881. Här har (s) styrt nästan oavbrutet sen 1919. Ofta med egen majoritet. Men det har förändrats dramatiskt. I valet 1970 fick (s) ensamma 33 av 61 mandat i kommunfullmäktige. I förra valet var den siffran nere i 20 mandat. Man har fått förlita sig på koalitioner med andra partier för att hålla sig kvar vid makten. Man har regerat ihop med V och MP och under senaste mandatperiod tillsammans med L.
Malmö har förändrats från en välmående arbetarstad till en kommun med konkursmässig ekonomi. Varje år sörjer landets skattebetalare för att Malmö får fem miljarder i stöd för att hålla skutan flytande (då har jag räknat bort kompensationen för Danmarkspendlarna).
Hur blev det så? Svaret står att finna i en oansvarig invandrings-politik som resulterat i en krasch för det mångkulturella projektet. Malmö har tagit emot stora folkgrupper som inte kan försörja sig av egen kraft, som inte betalar skatt utan måste försörjas med socialhjälp eller på annat sätt. Den växande kriminaliteten och otryggheten har gjort att många vanliga svenskar och integrerade invandrare med jobb, familj och inkomst flyttat ut till kranskommunerna och Malmö gått miste om skatteinkomster.
I dag ser jag Socialdemokraternas valaffischer med budskapet: "Vi bygger Malmö helt". Det är väcker frågor. Vem har byggt Malmö snett? Vem har byggt Malmö itu? S har ju regerat kommunen sen 1994, dvs under 28 år. Det är ju de själva (och deras stödpartier) som har ställt till det...
Ökad segregation, en skola i förfall, fler skjutningar, mer hederskultur, större otrygghet. Hur ska man bygga bort detta? Jo, se den finurliga lösningen, enligt S, är att bygga fler bostadsrätter där det finns många hyresrätter och fler hyresrätter där det finns bostadsrätter.
Tanken är alltså att blanda om befolkningen. Kan man tro på att detta är en Quick fix? Nej, det fungerar inte eftersom det redan gått för långt, det bara sprider ut problemen och får fler etablerade att fly staden. Det väldiga byggandet i redan befintliga områden leder dessutom till en otrivsam förtätning, färre grönområden och sämre närmiljö.
Man borde börja i en annan ände. Malmö har idag ett parallell-samhälle. Detta skuggsamhälle rubbas inte av bostadsbyggande. Det befolkas bland annat av kriminella klaner, illegala migranter och svartjobbare. Parallellsamhället har sin egen svarta ekonomi och ingen vet egentligen hur många som gömmer sig här. Ingen kontroll finns och det uppmuntras av kommunen som varje år betalar ut miljoner kronor i ekonomiskt bistånd till människor som inte har rätt att vistas här. Varje år anländer nya "migranter", Malmö har blivit en magnet för dessa. Får de avslag på sin ansökan så stannar de ändå, försvinner in i parallellsamhället och får hjälp från kommunen.
Det kommer att krävas helt andra tag om Malmö ska "bli helt". Man måste konstatera att Malmö sen länge är fullt. Överfullt. Det finns inte plats för fler som ska försörjas. Tvärtom. Det måste till ett uppröjningsarbete, de som inte har rätt att vara här ska ut. De som har fått stanna, men som har uppenbara svårigheter att anpassa sig och bli en del av det svenska samhället måste erbjudas möjlighet att återvända till sin egen kultur.

1 kommentar:

Inre exil sa...

Bosse, var hittar du Ronny Åkerbergs blogg? Jag lyckas inte hitta annat än gamla Röda Malmö

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate