söndag, augusti 14, 2022

Förskolan hjälper ofta barn till bättre kunskaper i svenska!

 


Idag tar ledarsidan i Expressen (Anna Dahlberg) upp ett viktigt ämne, nämligen språket bland ortens barn. https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-de-rodgrona-rasa-vi-maste-tanka-nytt-i-orten/ 

Redan på 80-talet var svenskan ett problem när jag bodde i Rosengård, barnen talade sins emellan tex arabiska. Föräldrarna förstod ofta inte svenska. När jag arbetade på SDF Kirseberg så mötte jag detta problem dagligdags.

IDAG är det ännu sämre på många håll i landet med språket.

"På Järvafältet i Stockholm läser en majoritet av eleverna svenska som andraspråk, trots att många av dem är födda i Sverige. På vissa skolor kommer så många som 90 procent av sexåringarna till skolstarten med otillräcklig svenska." /Expressen

När man lyssnar på unga människor vilka har växt upp i tex Husby och liknande områden här i Stockholm så talar de ofta en mycket usel svenska.

"En undersökning från norra Biskopsgården i Göteborg visade att 75 procent av barnen mellan fyra och fem år inte har det ordförråd som de borde ha för sin ålder. I Rosengård i Malmö klarar bara hälften av alla fyraåringar språktestet på BVC.

Vi talar om ett gigantiskt problem, som gör uppgiften nästan omöjlig för skolorna i utanförskapsområdena."


Barn som växer upp utan att kunna svenska ordentligt har mycket sämre chanser att komma in i det svenska samhället, de klarar enligt offenlig statistik skolan sämre.

I tex Rosengårdsskolan gick 50% ut nian utan godkända betyg.

Var de sedan hamnar i livet kan man spekulera om!

Det märkliga är att när någon tar upp och pekar på dessa problem i vårt samhälle och skola så poppar genast vänstern upp och skriker rasism!

Vänstern och de rödgröna är och har varit en bromskloss vilket har skadat de utsatta barnen !

Vems sida står egentligen vänstern på? Inte är det barnens sida !


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate