onsdag, augusti 24, 2022

Tidningen Arbetaren!

 Jag var med i SAC i många år eftersom jag inte ville vara med i något LO-förbund. Men det började gnissla när jag bodde nere i Malmö och syndikalisterna började störa andras politiska möten . När så en syndikalist kastade en gatsten mot en ridande polis  så var måttet rågat för mig när varken det lokala LS eller centrala SAC ville ta avstånd från detta huligandåd. Då gick jag och några andra äldre ut ur organisationen.

Jag var med redan på 60-talet när Arbetaren kunde ha artiklar av Vilhelm Moberg tex. Tidningen var Israelvänlig på den tiden också och väldigt öppen för en fri diskussion. På den tiden var de flesta medlemmar arbetare inom byggnads och gruvor-skog.

Av våra ca 300 medlemmar i Eskilstuna var 90% byggnadsarbetare.

Sedan dess har Arbetaren blivit en sekttidning på yttersta vänstersidan. De går hand i hand med R-arna rent ideologiskt numera. Flygplanskaparen Leila uppträdde på ett möte som de ordnat i Stockholm. Bara detta var en skandal i syndikalismen långa historia med sitt avståndstagande från alla totalitära läror.

Den gamle journalisten Armas Sastamoinen skulle gråta blod om han hade fått uppleva detta från sin gamla tidning och organisation.

Droppen kommer nu när de anställer stalinisten Kajsa Ekis Ekman som chefred!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate