måndag, augusti 22, 2022

En del vägrar att inse sanningen!

 Läste följande på Twitter:"Tre av tre kvinnor på den tillställning jag besökte i lördags sa att de skall rösta S. - Ingen av dem kunde motivera varför... fick dem att göra valkompassen: en blev SD och 2 KD - "vi kommer att rösta S ändå" -Ger snart upp.

I hela mitt liv så möter jag denna inställning hos många oberoende av partifärg.

Det är en sorts dum konservatism, rädslan över att behöva ändra sig.

Ungefär som när vi skulle få månadslön på bruket med ett konto på banken där pengar skulle in. Upprördheten var stor, man skulle ha veckolön i kontanter!

Så fort ändringar behöver in i människors liv så blir de livrädda.

Va, tycker jag som SD? Herregud, jag är ju moderat och gillade ju Reinfeldt!

Idag blev SD största parti inom oppositionen Så här skriver Svt,

"Sverigedemokraterna är mer än fyra procentenheter större än Moderaterna i SVT/Novus dagliga väljarbarometer.

SD samlar 21,5 proc av väljarna i mätningen medan M får stöd av 17,4 proc. Enligt Novus vd Torbjörn Sjö- ström är det statistiskt säkerställt att SD är större än M i mätningen."

Jag hörde och såg Jessica Stegrud och Jimmie Åkesson live och förstår varför SD ökar. Jag brukar ju vara kritisk mot de flesta men denna gång så har jag inget att komma med mot dessa bägge.

Jessica Stegrud med ett förflutet inom storbranchen EL i södra Sverige var mycket övertygande med sin fakta om nuvarande elkris.

Jimmie var också mycket konkret om läget i vårt land och varför det ser ut som det gör. Alla hans politiska krav som han ställde tex om kriminavården  är så bra att alla borde kunna ställa sig bakom kraven. TEX bort med alla straffrabatter! Jag talade med många och de flesta var "arbetare" , ja vanligt folk med andra ord. Det är inte helt fel att idag kalla SD för ett arbetarparti!

Det är ju ändå glädjande att så många arbetare vilka har varit sossar  har kunnat förmå sig att byta parti.

Detta är faktiskt något nytt i vårt land där särskilt arbetarklassen i så många år satt klistrade vid SAP vad de än gjorde!

Något började hända redan 1969 och den stora gruvarbetarstrejken. Då insåg många att partiledningen med Palme i spetsen faktiskt inte stod på arbetarklassens sida. Palme begrep inte ett jota av vad som hände i malmfälten.

När jag gick runt på mitt bruk och samlade in pengar till de strejkande så var det 99% uppslutning. Det var bara de partiaktiva sossarna som inte ville ge några pengar till de modiga arbetarna uppe i gruvorna!

https://hogrelius.wordpress.com/2009/12/07/gruvstrejken-1969/

 






Det gick inte att ta fel på vilken glöd åhörarna visade inför SD och dessa två talare. Äldre människor,kvinnor som män, yngre kvinnor och män tillika deltog i detta möte med tillrop och starka applåder. De jag talade med betonade att de hade fått nog av det samhälle vi har idag. Kriminaliteten från orten får folk att närmast hata dem som ställt till med detta, de må heta Magdalena Andersson eller Fredrik Reinfeldt!

Allt detta medan elpriserna idag slog nytt rekord igen i södra Sverige!
Så går det bla pga av att stänga ner kärnkraftverk!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate