onsdag, augusti 03, 2022

Flyttlassen rullar på!

 Integrationsminister Anders Ygeman öppnar för att begränsa andelen boende med utomnordiskt ursprung till 50 procent i syfte att förstärka bland annat integrationsförutsättningarna. Men frågan är om Ygemans antaganden är realistiska.

Forskning pekar på att inrikes födda börjar flytta ifrån eller undvika att flytta till ett bostadsområde när det har nått avsevärt lägre nivåer, eller när det utomnordiska inslaget är högre än fyra procent av invånare som är födda utanför Europa.

Då inträder fenomenen “white flight” och “white avoidance”./ Ledarsidorna

Jag minns året 1978 då vi flyttade från Visby ner till Rosengård i Malmö. Moster hade fått fria händer att skaffa en lägenhet till oss. Jag hade aldrig bott i en stor stad tidigare och kände inte till Rosengård alls.

Vi hamnade i ett stort hus på Hårds väg 26. Fin lägenhet med uteplats. (Uteplatsen förstördes av grannarna vilka kastade ner allt från fimpar till använda tamponger) Vi var för ett par år sedan och tittade hur det såg ut nu och uteplatsen var borta, där hade de planterat buskar.



Vi märkte på en gång att vi var få svenskar som bodde där men köpcentrum var fullt med de kända affärerna allt fr Åhlens till systembolaget.

För två år sedan fanns inga sådana affärer kvar, affärerna hade arabiska skyltar och i stort sett såg vi inga inhemska skåningar där uppe. Vi fick en känsla av att befinna sig i ett annat land.

(Beirut)

Redan på 70-talet var det ofta bränder i både hus och skolor. Även i det hus vi bodde i.


Efter ca sex år så kändes det ibland som om vi var bara några få svenskar kvar och efter ytterligare en brand i vårt hus så flyttade vi också. 

Ner på stan där det var en helt annan sammansättning av de boende. Allt blev lugnare och det kändes lättare att leva.

När det blir en majoritet av människor från andra länder så infinner sig hos de flesta urinnevånare en känsla av att man inte känner sig "hemma" längre. I många områden uppstår genom gängbildningar en rädsla , särskilt hos de äldre.

Allt detta har under alla år avfärdats och hånet har följt de ängsliga . Värst är när rädda människor utmålas som nazister helt oförskyllt.

Själv flyttade jag från Malmö 2004 till Hökarängen i Stockholm men här i Farstaområdet börjar det  allt mer  likna Rosengård . Bränder, skjutningar, knark osv!

Allt fler islamister  anställda på apoteken, påbyltade kvinnor trots värmen.  Alla tecken på hur befolkningen sakta förändras. Utbytts på samma sett som har skett i Malmö mfl platser.

DÅ kommer ministern Ygeman ut i DN och börjar snacka om kvoter i bostadsområden. Han vill med statens hjälp återflytta etniska svenskar till alla dessa områden vilka är arabiserade eller liknande. Dagdrömmar utan verklighetsförankring!

Vet han för övrigt att muslimer ej får ta lån enligt sin lära. Ränteförbud innebär att de måste alltid bo i hyreslägenhet. ( Detta är så dumt i ett modernt samhälle där ALL byggnation bygger på lån och ränta)

Islam fördummar sina troende! 

Sveriges politik med ca 100.000 nya innevånare varje år gör att vi till slut inte kan "fly" ifrån det samhälle som växer fram. Grannarna är ständigt arbetslösa , barnen går i allt sämre skolor, kriminaliteten växer osv

Jag har upplevt Rosengård med så mycket elände från allt med stulen tvätt i torkrummet till uppgrävd och stulen potatis plus så många bränder och vill inte uppleva detta på nära håll igen!







Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate