fredag, mars 12, 2021

Löften vilka inte infrias från samhället!

 


SJ slutar köra i Mälardalen

"Verksamheten blöder. Därför slutar SJ att köra regionaltåg i Mälardalen. Det statliga tågbolaget säger upp avtalet i förtid och slutar därmed att trafikera regionaltågen i Mälardalen från september i år, enligt ett pressmeddelande.

Enligt SJ närmar sig den upphandlade trafiken i regionen en förlust på en halv miljard kronor. Detta på grund av uteblivna biljettintäkter och inget extra stöd för att hålla trafiken i gång.

“Nu ser vi inga tecken på att Mälardalstrafik är beredda att dela den ekonomiska bördan som pandemin orsakat och mitt ansvar som vd i ett bolag som uteslutande lever på intäkter från våra kunder är att agera för att stoppa vårt finansiella blodflöde”, skriver SJs vd Monica Lingegård i en kommentar." AB

Nu kommer troligen MTR att få ta över tidigare men hur ska man driva ett företag utan vinster.VEM kommer att få betala? Personalen?

OCH det här visar också hur alla löften om stöd till verksamheten föll platt på spåren!

En annan fråga vilken dyker upp för kommunerna nu och framöver är att skenande sossbidrag vilka kommer att urholka kommunernas ekonomi! Vem får betala? Den frågan vet alla svaret på!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate