torsdag, mars 25, 2021

Att framställa sig som "human" för att sedan vara tvärtom!

 Expressens ledare skriver :"Det finns viktiga lärdomar att dra av denna kris. Politiska ledare ska akta sig för att ge falska förhoppningar till världens fattiga och desperata människor. Nya signaler plockas upp snabbt, och många kommer att sätta sig i skuld, utsätta sig själva för stora risker eller rentav skicka i väg sina barn ensamma för att förverkliga drömmen om ett liv i västvärlden.

Detta borde Stefan Löfven ha tänkt på när han öppnade famnen på Medborgarplatsen i september 2015 med orden att ”mitt Europa bygger inte murar”. Några månader senare sökte han desperat efter ett sätt att just stänga människor ute.

Nu begår Joe Biden samma misstag. Han har sänt ut signaler till fattiga latinamerikaner att de är välkomna – hans USA bygger inte murar. Men i skarpt läge klarar han inte av att leva upp till löftena.  



Då är det trots allt bättre att stå för att murar behövs." https://www.expressen.se/ledare/tank-om-trump-hade-ratt-om-muren-/


Läser just nu på Svt nyheter om bostadsbristen i Sverige och alla svarta dyra kontrakt som skrivs på av desperata människor. Exemplet de tar upp är en trebarns familj vilken bor i en etta som de måste lämna. 

"När Mohamed och hans familj kom till Sverige blev de anvisade till Stockholm och bor i en etta i södra delen av länet. Nu, när femårskontraktet går ut, måste de lämna lägenheten – och överväger ett svartkontrakt.

Mohamed jobbar som kock på en stor restaurangkedja och hans fru utbildar sig till barnskötare. Nu måste de lämna lägenheten de bott i efter att ha haft ett femårskontrakt i Stockholm.

– Jag kan inte sova på nätterna. Jag tänker så mycket på vad som kommer hända med min familj, säger Mohamed." Svt Stockholm.

Det här är inget nytt problem i vårt land, jag minns ju Malmö och hur 12 personer kunde bo i en tvåa. Barnen satt i trappan och försökte göra sina läxor.

Naturligtvis har det med den beryktade volymen att göra. Det är ju bara inbitna fanatiker som inte kan få 2+2 att bli 4! Tack vare dessa goda likt Biden i USA så lovar de mycket men resultatet blir ofta helt annat än det utlovade.


Sedan när de satt folk i elände så förnekar dessa "goda" politiker sin skuld. Tar aldrig ansvar !

Inte ens sunt bondförnuft gäller för dessa människor! Fyll på livbåten ännu mer, "det ska nog gå"!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate