lördag, mars 06, 2021

 


"I en DEMOKRATUR råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram.

Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."(Moberg)

När jag fyllde tretton är så hade jag redan läst det mesta av Mobergs böcker. Jag följde kampen mot rättsrötan och vid 15 års ålder såg jag "Domaren" på Eskilstuna stadsteater. En skarp vidräkning  med dåtidens makthavare särskilt inom rättsväsendet.

Han var en av få som vågade gå emot den allt starkare socialdemokratin !

Dagens Sverige uppvisar exakt det samhälle han påvisade och det såg vi inte minst vad gäller Vetlandaterrorn.

Erik Bolinder sammanfattar detta alldeles utmärkt såhär:

"

En islamist begår ett vansinnesdåd. Sverige.
Medialogiken som följer : Tidslinje
1. Islamisten försöker skada och döda så många som möjligt under 19 minuter i en mindre ort i Sverige
2. Nyhetsredaktionerna på PS och MSM nås av nyheten.
3. Alla på redaktionerna fattar omfattningen och vad som kommer hända under tidslinjen.
Alla vet instinktivt vad som hänt ganska omgående.
4. Allmänheten måste nu skyddas från främlingsfientliga åsikter och maskineriet går igång. Formuleringarna frodas en ”man” ”hemmahörande i Småländska höglandet” får alla att förstå ungefär vad som hänt men ingen ur media kan skriva rakt ut ”afghansk gymnasiesmnestiislamist.”
5. Allmänheten som vill veta; vem och vad och hur vet att ingen statsstödd organisation som uppbär statliga intäkter i MSM eller PS kommer skriva om detta. Fokus ligger på chock, blod och ortsbornas förvåning. Och förståelse med släkt som bedyrar ”fin kille”. 5b.Utländska media är inte snabba men CNN och BBC lägger pliktskyldigt ut en liten notis.
6. Allmänheten går till Flashback och till sociala medier där bilder från Flashback läggs ut. De får hygglig koll.
7. Allmänheten vet nu mer än MSM och PS förmedlat i lösa vaga stickspår.
8. Några på redaktionerna inser det ohållbara i detta och släpper motvilligt men ur clickbaitshänseende delar av storyn om mannens ursprung. Inga negativa adjektiv utan ”22-åringen” är ett neutralt begrepp som blir vedertaget. Som vilken annan 22-åring som helst.
9. Den enda journalisten som inte är journalitiker från Journalistpartiet gör ett normalt journalistiskt arbete och tar reda på vem, publicerar namn och bild med Instagrambilder och intervjuar vittnen. Denna person (förövaren som ger oss sanningen), hatad mer än Donald Trump, publicerar fakta på sociala medier och blir mer hatad och hotad än islamistterroristen som begått vansinnesdådet som satt blod under slagord från Koranen. (=offret)
10. Morgonsoffor, debattprogram handlar om stöd, sorg och lösa ord om ”kraft” och landets statsminister ”markerar”. MO vill inte göra politik av detta. Yeah right.
11. Efter två-tre dagar kommer ytterligare fakta fram och den ”häktade” och ”för brott misstänkte” blir förbannad i rätten. Advokaten kräver frisläppande.
12. The freakshow goes on.
Ingen får bli förbannad på politiken. Allt ska ske under en normalisering. Alla rapporter handlar om att ”detta får vi räkna med”.
Cirkulera. Inget har hänt.
Tills dem dag ett antal av terrorister går loss på nyhetsredaktionerna kommer INGET att hända. Det drabbar inte journalitikerna. Än.
Edit.
PS.
Ponera att det som hände med den tyska ambassaden 1975, som ockuperades av Baader-Meinhof ligan hände i dagens mediaklimat.
Text TV: Dag 1: Ett par engagerade ungdomar hemmahörandes i Düsseldorf har besökt en ambassad och stannat där för att göra en manifestation. Dag 2. Tyska ungdomarnas vrede mot orättvisor fortsätter att manifesteras på ambassaden när deras önskan om att den kvinnliga ledaren ska friges från sitt förtryck av den västtyska staten.
3. Expressen avslöjar (det som alla redan
vet via Flashback ) att ambassaden har sprängts.
4. Den hatade reportern Bo Holmström vägrar göra en pudel för sitt ”lägg ut, lägg ut” då det påverkar svenskars syn på tyskar negativt och att alla har rätt att kämpa för rättvisa även om man ibland pga av sin socioekonomiska status kan göra förvirrade saker som att planera att kidnappa Anna Greta Lejon i en trälåda, döda ambassadpersonal och spränga en ambassad i luften."
 
Jag har bara att instämma och beklaga att så många i vårt land fortfarande låter sig luras . Tron på statsmakten, regeringen och pressen med SVT-SR i spetsen är förunderligt stor. Så såg det ut även i Nazityskland och Sovjet, folk trodde på Pravda och statsapparaten.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate