lördag, mars 27, 2021

Kalla siffror!

 

"Hur många som dött i covid-19 skiljer sig stort mellan Stockholms stadsdelar. Enligt en kartläggning som Dagens Nyheter gjort har flest personer i förhållande till befolkningen dött i Skärholmen, Rinkeby-Kista, Älvsjö och Farsta." Mitt i !

Förklaringen enligt tidningen är ju "svaga grupper rent socioekonomiskt osv"men var och en som bor här vet ju att alla dessa stadsdelar är befolkade av en stor del invandrare. Många är arbetslösa så förklaringen att de inte kan jobba hemifrån som en del av skulden stämmer inte.
Jag ser ju varje dag på min promenad i Hökarängen hur folk av denna katerogi söker sig hit till den sk billighetsaffären för att handla mat. Inte tusan håller de avståndet. Samma på  det kafe där sydamerikaner träffas. Tätt vid borden,nära varandra!
Jag tror att det man sett från tex Södertälje stämmer rätt bra överens här också. Många är så oerhört okunniga och kan inte svenska och följer inte med i vad som händer och vad myndigheterna beslutar.
Kort sagt man går sin egen väg och vi har ju sett begravningar med alldeles på tok för många deltagare.
Kysser man liket så blir det också ännu fler sjuka och döda!
Men visst finns det fler anledningar också och det har ju tidigt visat sig förra året att det brast inom vården,särskilt hemtjänsten. Nu är det inte så längre och då måste man söka förklaringen på annat håll.
Då hamnar vi ändå till slut i hur människor förhåller sig till regelverket!
OCH då kommer ingen från att konstatera vilka orter som sticker ut!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate