onsdag, oktober 31, 2018

Ska mina skattepengar gå till charlataner?

"VitKrit är ett nätverk för forskare och akademiker som jobbat med dekoloniala studier inom humaniora och konstnärlig och utbildningsvetenskaplig forskning och praktik. Tillsammans organiserar vi offentliga föreläsningar, forskningsseminarier och läsgrupper med stöd av Göteborgs universitets humanistiska fakultet. Gemensamt för samtliga arrangemang är att de belyser och kritiskt granskar forskning som på olika sätt studerar och problematiserar rasism och kolonialitet som historiskt konstruerade maktstrukturer. I en tid när Sverige är ett av de länder där ojämlikheten i samhället ökar i allra snabbast takt menar vi att forskning som fokuserar på rasismens materiella och symboliska verkningar är oundgänglig, just för att säkra demokratins grundval." Ur GP.
Deras sk forskning påminner om den som Uppsala Universitet med Mathias Gardell håller på med ang. islam och annat trams.De får sina löner direkt ur fickan på oss skattebetalare för att bedriva "forskning" när det istället är frågan om dold agendapolitik.
Professor Rothstein i Göteborg anser att i och med denna inriktning så har GU upphört att vara ett universitet.
Studenter idag angriper undervisningen när vissa professorer redovisar verkligheten men den här dreten har jag inte hört några studenter säga ett knyst om.
För mig är det rena rama rasismen att hålla på att peka ut särskilt vita män som alltings jävulskap,att dra alla över en kam har aldrig varit något bra.
Det går ett spöke genom Europa , fanatismen och enkelspårighetens spöke!

http://www.gp.se/kultur/kultur/bo-rothstein-acceptera-inte-kr%C3%A4nkthetsstudierna-p%C3%A5-g%C3%B6teborgs-universitet-1.10169896
Erika Alm, filosofie doktor i idéhistoria
Zahra Bayati, filosofie doktor i pedagogik
Iginia Barretta, doktorand i tyska
Scott Burnett, filosofie doktor i critical diversity studies
Andrea Castro, professor i spanska
Lena Martinsson, professor i genusvetenskap
Tommaso Milani, professor i flerspråkighetsforskning
Mia Liinason, docent i genusvetenskap
Fredrik Olsson, filosofie doktor i spanska
Lena Sawyer, docent i socialt arbete
Therese Svensson, doktorand i litteraturvetenskap

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate