torsdag, november 01, 2018

Varje tidsepok har sitt eländiga!

Det bedrivs en sorts lågintensiv terror mot människor som har förmågan att tänka själv samt ge uttryck för sina tankar.
Men som allt annat är det inget nytt under solen.
Vem minns inte salige Vilhelm Moberg och hans kamp mot orättvisor och så mycket skit som han fick .Eller Kurt Salomonson,se här:https://sv.wikipedia.org/wiki/Kurt_Salomonson

Kurts kamp för gruvarbetarna och mot silikosen blev så hånad även av sossarna och facket,men han fick upprättelse!
Idag när det är så lätt genom internet att sätta stämplar på folk samt att genomföra kollektiva straff mot de misshagliga så får man nog luta sig lite bakåt och slappna av.
I alla tider har de som hetsat och målat i grälla färger också i slutänden förlorat. Överorden och lögnerna likt de Aftonbladet tar till blir till en bumerang som slår dem i huvudet en dag.
Dessa människor utan heder och sans faller till slut ner som små dammkorn i vår historia. De som stod upp för sanningen kommer vi att minnas.
Torgny Segerstedt minns vi! Vilhelm Moberg minns vi! OSV, ingen nämnd ,ingen glömd!
Alla dessa nutida mobbare är sig lika.Jag minns ju från mitt eget liv hur det kunde vara med vissa sossar vilka fungerade som stalinister.
Jag talade på ett fackmöte om den dåliga arbetsmiljön på min arbetsplats då reser sig ombudsmannen upp och skriker till mig"såna som du borde fara till Moskva"!
Andra kunde hälla olja i klädskåpet på en man vilken hade valt att vara med i "fel" fackförening!
Men sånt svänger. 1977 kom sossarna och facket till mig och ville att jag och mina likasinnade skulle ta hand om hela den demonstration där brukets personal skulle åka till riksdagen och demonstrera. Blev enhälligt vald till ordförande för denna rörelse mot nedläggningen av Nyby Bruk.

Företaget gav oss ledigt i en vecka med full lön för att organisera hela denna aktion! Vi fick dessutom mycket pengar till alltsammans.
Så kan det gå om man står upp för rättvisa och sanning utan att vika sig och låta sig skrämmas.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate