torsdag, oktober 18, 2018

Skuldberget!

"För första gången överstiger lånen hos Sveriges kommuner och landsting 600 miljarder kronor. Det motsvarar nästan lika mycket som alla direkta skatter på allt arbete under ett år."
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7069079  

OCH det byggs överallt, skolor,förskolor,bostadshus osv. Så ser det ut i ett land där man proppar in folk från andra länder. Alla måste ju ha någonstans att bo,barnen måste ha skolor och sjukvård m.m.
MEN det är en farlig politik att ge förtur och extra pengar till de nyanlända. Det sticker ut  och skapar faktiskt främlingsfientlighet. Som jag brukar säga, det är politiken som skapar rasism.
Se till en pensionär med låg pension som ska gå till tandläkaren och betala kanske tusentals kronor allt medan den nyanlända slipper undan med 50 kr!
Då har man tänkt fel i detta snällhetens land. Ska man vara snäll så ska man vara det mot alla!
OM en person har stått i kö för en bostad i många år och får se sig snuvad på denna tack vare att Muhammed som kom för ett år sedan får en lägenhet med sin förtur så väcker det inte några hurra-känslor precis för den sidsteppade. 
1+1 =2
Lånen i Sverige har alltså nått en ny nivå och man behöver ju inte vara ekonom för att förstå den konstgjorda andningen i vårt samhälle. Alla samhällen med för stor lånebörda riskerar att hamna i den totala krisen om man inte är försiktig.
En bankkrasch här och en där kan ju vara tillräckligt för att hela staten ska börja gunga.

Ett land kan ju som Sverige driva på sysselsättningen och med det också byggandet just med alla stora lån MEN de ska ju betalas också förr eller senare! Då behöver man ju också få fler människor som konsumerar allt och det har man medvetet gjort genom att låta så många komma hit oavsett stora baksidor i samhället med ökande klyftor och faktiskt  nöd både på det sociala planet och rent ekonomiskt.
 Hur många pojkar utan skolbetyg har vi nu i landet?
Hur många kriminella  finns det i alla dessa områden som betraktas som nästan förlorade? Eller hur många kvinnor befinner sig i hedersförtryck under stenåldersmän?
Detta blir ju baksidan av ett samhälle som expanderar alldeles för fort med panik hos politikerna.
OM krisen kommer då undrar jag vad deras plan är ??
Har de tänkt så långt någon gång? 

Nästan hela landets befolkning är nog invaggade i ett tillstånd av att här kan ingenting negativt hända. Ingen i stort sett ser att kejsaren är naken!

PS. Författaren Lars Åberg ger mig några rader att tänka på:
"Det är inte utan att jag förundras över hur snabbt Sverige har gått från planerad förutsägbarhet till planlös perspektivlöshet. Även om vi en gång varit duktiga på social ingenjörskonst tycks vi nuförtiden inte veta hur man använder en skiftnyckel.
Detta är landet där tågen står still på linjen, posten inte kommer fram och gangsters tränger sig före i vårdkön. Erfarenheterna av försämrade samhällsfunktioner är så spridda att de inte kan förminskas genom uppfostrande tilltal eller förklaras som utslag av rädsla för det främmande. Det senare framstår som ett falskt orsakssamband eftersom det som människor uttrycker oro för är sådant, som de märker av i sin vardag och därför faktiskt känner till."

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate