tisdag, oktober 02, 2018

Kvinnomisshandlare frias av svenskt "rättsväsen"!







KVINNOMISSHANDLARE FRIAS
För en dryg månad sedan, i mitten av augusti, blev 25-åriga Camilla Vedin misshandlad av sin expojkvän. Hon blev blåslagen från topp till tå i sin lägenhet och dessutom brännmärkt av cigaretter. Efter misshandeln ringer expojkvännen sin egen mamma och berättar att han har slagit Camilla och polisanmälan görs. Expojkvännen åtalas senare för grov misshandel. Under domstolsförhandlingen nekar han dock till allt, men Göteborgs tingsrätt utesluter både att Camilla kan ha tillfogat sig skadorna på egen hand och att det skulle kunna röra sig om någon annan gärningsman än just expojkvännen. Dessutom vittnar grannar om hur hon skrikit att expojkvännen skall sluta slå henne. Det är alltså fastslaget att expojkvännen har misshandlat Camilla, men tingsrätten anser sig inte kunna bedöma huruvida det rör sig om grov misshandel eller misshandel av normalgraden och därför frias nu expojkvännen helt från alla anklagelser och kan gå ut på gatorna som en fri man. Tilläggas bör att han tidigare har dömts för misshandel, olaga hot, barnpornografibrott, försök till rån, grovt vapenbrott, grov stöld, häleri och narkotikabrott.
Detta, mina vänner, är ett av många exempel där svenska rättsväsendet sviker utsatta kvinnor. Kvinnor som är livrädda för att polisanmäla. Kvinnor som bryter ihop i rättssalar. Denna dom är ett hån mot alla dessa kvinnor i Sverige. Jag uppmanar därför alla politiker att läsa den här domen och fråga er själva vad det är som håller på att hända i vårt land? Kanske är det dags att ta kvinnofrid på allvar? Detta är ynkligt.
Bilderna publiceras i samråd med Camilla och ni får gärna dela inlägget så att så många som möjligt får se hur det svenska rättsväsendet behandlar utsatta kvinnor.
Följ sidan för mer granskningar: https://facebook.com/joakim.lamotte/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate