fredag, januari 12, 2018

Pengarna är slut (för FN)

Som alla kan se så är det här första-sidan på Svd!
Miljoner och åter miljoner människor lever idag i stora läger i olika länder. De är flyktingar främst genom de krig som tex IS har åstadkommit. Dessa människor lever verkligen i utkanten av livet.
Sverige och dess regeringar har velat framstå som "stormakten av humanism" med sin sk flyktingpolitik.
En politik som främst gynnat de som fått ihop stora belopp att betala kriminella ligor som agerar som flyktingsmugglare. Denna politik har också gynnat handeln med människor med transit genom Libyen.Hur många drunknade har inte denna politik bidragit till?
Hur man med denna verklighet inför ögonen har kunnat försvara detta är bara ett tecken på antingen djup okunskap eller politiskt bedrägeri. Var god välj det du tror!
Att nästan bara unga män kom hit i den stora vågen är ju inte märkligt på något sätt, de kalkylerar med att när de fått stanna så ska de ta hit sina familjer.
Ett många gånger cyniskt sätt att tänka , att lämna hustru och barn kvar i helvetet och chansa på resan hit får åtminstone mig att känna mig djupt skeptisk till dessa män.
Kostnaden för denna politik som Sverige ägnat sig åt i så många år är så stor och i sken av att FN nu har slut på sina pengar till de miljoner i olika läger så ser man hur fel Sverige (och Tyskland främst) har handlat.
Sverige till och med har under den här tiden använt SIDA pengar, vilka skulle ha gått till de verkligt utsatta, för att bekosta invandringen.
Enbart de 35.000 unga män från framförallt Iran har kostat  och kostar Sverige mer än vad vårt försvar kostar. Dessa pengar hade kunnat användas i FN:s regi och hade räckt till oerhört många fler individer på plats.
Hur mycket kostar inte alla sk ålderskontroller som utförs i tusental nu? Belastar ju dessutom sjukvården i onödan!
Sverige bekostar med stora belopp den Palestinska myndigheten och dess ruttna politik, Hamas lär ju också få del av svenska pengar vilka bättre hade använts i flyktingläger med hungriga människor!
Jemen är totalt bortglömt också med miljoner sjuka barn!
Nu är det här inte någon ny politik som bedrivs utan den har pågått ända sedan Palmes dagar. Hur många felaktigt placerade miljarder av våra skattemedel olika regeringar placerat fel kommer vi nog aldrig att få reda på.

Politikerna kliar ju som bekant varandras ryggar oavsett partifärg och det är ju skandal att SD är de enda som rotar i dessa affärer och kommer med lösningar vilka direkt brunmålas av de övriga!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate