fredag, januari 26, 2018

Okunskap i skolan!

Svd och dess ledarskribent  Maria Ludvigsson  blir idag i sin vällovliga kritik av skolan och dess historia ett nästan skrattretande exempel på hur hon själv är ett offer .Hon uppvisar en okunskap som är häpnadsväckande i dessa tider när man på en sekund kan Googla på tex ett namn .
Se här ett stycke ur dagens ledare:"Socialdemokraten Gunnar Ohrlander utkom 1981 med ett skolpolitiskt facit, Kunskap i skolan (Norstedts). Där, har ni läxan, LO. Den ni och många fler borde ha läst.
Ohrlander visar hur betyg, kunskapsfokus och lärare med auktoritet och rätt att leda undervisningen är allt i en framgångsrik skola.
Han beskriver en skola som sedan 1960-talet fokuserade allt mer på social, fritidsliknande verksamhet och allt mindre på kunskap."

Gunnar Ohrlander var en bra kritiker av skolan , "flumskolan" som han sa. Men någon socialdemokrat var han aldrig. Han var med i SKP (Maoisterna) och vid nedläggningen av detta parti 1985(Lenin leder till förtryck och ny överklass) så  blev han medlem i solidaritetspartiet och satt i detta partiets styrelse.
Han var ofta på resande fot och höll föredrag inför lärare och skolledare så länge hans hälsa tillät.
https://hogrelius.blogspot.se/2010/04/gunnar-ohrlander-avliden.html

Gunnar var dessutom mitt i allvaret en rolig person och skrev under namnet Dr Gormander i AB så satiriska anfall på makten så man kunde skratta sig fördärvad. Dessutom skrev han många texter till Fria Pro under flera år.
Gunnar skickar protester från himlen över att ha blivit kallad socialdemokrat, hör du det Maria Ludvigsson!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate