onsdag, januari 17, 2024

Jan Guillou fyller 80!


 Mycket har sagts om denna man men jag minns honom från den tid då han var en vanlig hygglig kille. 20 december 1969 gick vi två tillsamanns från det inre av Stockholm ända till USA:s ambassad.Snön yrde och det var full vinter. 20.000 människor hade tagit sig ut för att protestera mot Vietnamkriget. Vi hade gott om tid att samtala .

Åren gick och JG blev allt mer känd i Sverige. Han började få en framtoning av stöddighet som verkade ta över hans personlighet allt mer. På ett möte i Åkersstyckebruk anlände han med en låda fint vin. "Här har ni" ! Vi vet ju idag att han fick sådant på den sovjetiska ambassaden som belöning !

En gång hade jag ordnat så att han kom till Lund för ett möte om Palestina. Men då behandlade han mig som luft! I människors ögon kan man avläsa mycket och hans ögon hade en blick som bara kan jämföras med hur Olof Palme kunde titta på folk  som han inte tyckte om tex Leif GW Persson!

Politiskt har JG precis som många inom vänstern från -68 blivit cementerad vid sina åsikter. Ingenting rubbar dessa frälsta!

Det tråkiga med honom är alla lögner genom åren tex om sin familj. Jag har ju läst vad hans mamma och syster säger om de tidiga åren, en helt annan bild en den JG ger.

En man som omger sig med ett vaxkabinett av uppstoppade djur har jag noll förtroende för!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate