lördag, juli 29, 2023

Nu sviktar återigen makten om demokratin!


 Den här boken tycks dagens makthavare ha missat. Torgny Segerstedt är fortfarande ett föredöme . Han visade att man ska stå emot hotelser från totalitära länder. Med andra ord i dagens värld, stå fast vid det demokratiska samhället. Föll inte till föga inför efterblivna länder vilka vill införa tex sharialagar.
Dagens tidningar och då särskilt ledar o kultur har så många dåligt pålästa skribenter. Har man läst tidningar i 70 år så kan man inte undgå att märka skillnaden mot förr. De orkar inte ens försvara det grundläggande i demokratin, yttrandefriheten.

Eskilstuna-kuriren hade också en liberal som försvarade tryck o yttrandefriheten, JA Selander.

Men även i små tidningar fanns det också ett gediget försvar för rätten att få uttrycka sina tankar. I Arbetaren så fanns Armas Sastamoinen vilken förde en kamp för yttrandefriheten samt att kunna avslöja nazistiska femtekolonnare i Sverige. 

Jag lärde känna Armas på 60-talet och han var en gedigen journalist som det finns få av idag!

Veligheten i Sverige har nu utvecklats till något som kan bli verkligt farligt. Totalitära stater ser den svenska undvikande politiken som svaghet.

I så många år har statsapparaten ihop med allsköns politiker och tidningar uppfostrat svenska folket till att lita på dem . Ska man ge Karl Marx rätt i en sak så är det hans inställning att man måste kunna lära sig att tänka själv!

Men i ett land som i så många år har indoktrinerat folket med hjälp av allt från skolans värld till vad som sägs i Svt-Sr så är det svårt att hävda andra tankar utan att bli betraktad som "dissident"!

Dagens nyheter och Aftonbladet är inga tidningar vilka försvarar gamla fina liberal åsikter, tvärtom.

Deras skribenter påminner mer om propagandister av Pravdas modell.

Att inte ens få säga sanningen om en av världens största religioner och de stater vilka följer den ,utan att bli åthutad av allt från landets ledning till sk borgerliga politiker är mycket illavarslande.

Det är i denna fråga jag åter har gått till läggen och läser bla Torgny Segerstedt.

Det är exakt samma frågeställning, ska man få ens viska om de odemokratiska länderna och deras påtryckningar och hot?


 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate