tisdag, januari 03, 2023

De som röker mest !

 Du kan ju börja att läsa det här från Malmö: https://www.expressen.se/nyheter/okad-hunger-bland-skolbarn-i-malmo/ 

Det finns undersökningar vad det gäller rökare, de som röker mest!

FHM skriver så här på sin hemsida: Av befolkningen 16–84 år var det enligt 2021 års undersökning 6 procent som uppgav daglig tobaksrökning. Daglig rökning var vanligare bland personer med förgymnasial och gymnasial utbildningsnivå än bland personer med eftergymnasial utbildningsnivå. Bland män födda i övriga Norden, övriga Europa eller utanför Europa var det vanligare med dagligrökning jämfört med män födda i Sverige. Jämfört med kvinnor födda i Sverige var det en lägre andel bland kvinnor födda utanför Europa som uppgav daglig tobaksrökning. 


OK, de barn vilka inte får frukost hemma har säkerligen åtminstone en förälder vilken lägger pengarna på dyra tobaksvaror!

Kultur spelar också roll hur man lägger sina pengar även om man går på soss. Män från MÖ sitter gärna på ortens kafé. När jag går upp till tex Farsta centrum så ser man ju detta kulturmönster.Eller om man åker ut till de norra förorterna, där sitter bara män på de kaféer som finns. Det är inte gratis att sitta på kafé varje dag och röker man dessutom så blir den dagliga utgiften stor.




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate