måndag, december 12, 2022

Usla chefer med usla åsikter!

 ”Att sköta jobbet väl räcker inte enligt den ideologiskt opportuna värdegrundsdoktrinen. Att inte ha samma uppfattning som alla andra påstås ha kan leda till potentiella anklagelser om att bryta mot en vagt formulerad värdegrund. Detta kan leda till att du råkar illa ut professionellt eller blir personligt utstött”, säger Alvesson i en intervju i Expressen (21/11)."https://www.gp.se/ledare/l%C3%A5t-folk-g%C3%B6ra-sitt-jobb-och-g%C3%A5-hem-1.87562795 

Jag har upplevt detta att en chef hade åsikter som verkligen var utöver vad en chef ska ha. 

Det kunde yttra sig i att han inte tyckte att jag var intresserad av mitt jobb såsom de andra var!

En anklagelse tex kunde vara att jag inte kom dit till arbetsplatsen på min semester och hälsade på. Flera av de andra gjorde detta och det tyckte denna chef var så bra!

Varför de andra kom dit på sin lediga tid kan man ju spekulera i men jag sa åt honom att mitt jobb hade jag för min försörjning.

Bad honom berätta för mig om jag inte skötte mitt jobb när jag var där men om detta kunde han bara säga att allt var OK!

Ibland kan somliga chefer stöpa om en hel arbetsplats genom sin personliga läggning och uppfattning.

Många anställda är ju fogliga och vill inte ha bråk på jobbet så dessa chefer får på detta sätt fritt fram. Den som har andra åsikter hamnar ofta i motsättning till sina arbetskamrater och det är sannerligen ingen trevlig sits att sitta i!


Idag är det nog väldigt svårt för många individer med alla krav som ställs att ha "rätt värdegrund" och andra skumma åsikter.

Åsikter vilka var omöjliga att föra tills torg tidigare tex detta med hacket på "vita män" vilket är idag vardagsmat på många arbetsplatser.

Allmänna vänsterpopulistiska uppfattningar kan idag spridas som en "sanning" ingen får ha åsikter om!

Allt börjar idag i förskolor och skolor ända upp till universiteten!

Statsapparaten är hårt pådrivande med "dekret" i värsta totalitära stil!

Att ljuga är också något som pågår från högsta politiken till ut på golvet.

En partiledardebatt är ju beviset för hur lögnen används!

De som la ner kärnkraften skyller elkrisen på de som är oskyldiga till denna mycket dyra kris för många av landets innevånare.

Hur ska våra barn bli om de vuxna ljuger?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate