söndag, december 04, 2022

SÄPO , min följeslagere i många år!

 

Mitt liv och SÄPO!

Du kan ju börja med att lyssna på söndagsintervjun med Jan Leijonhielm fd IB och Säpo anställd.

https://sverigesradio.se/avsnitt/jan-leijonhielm-en-svensk-george-smiley-sondagsintervjun

Jag var ju aktiv i många år inom vänstern och var tex med om att föda fram Folket i Bild /kulturfront. 1973 kom så det stora IB-numret ut med avslöjandet att Socialdemokraterna höll sig med en egen ”säpo” organisation.

Kort och gott så ska jag kortfattat redovisa hur man hamnar under lupp inför just SÄPO.

Ni ska nu få se vissa dokument tex brevväxlingen mellan mig och regeringen angående mitt ärende. Först fick jag ett bestämt nej men sedemera fick jag gå upp till SÄPO i Malmö och under bevakning se vissa delar av deras uppgifter. Det mesta var dock överstruket och oläsligt.

De har både från regeringen och SÄPO hävdat att bevakningen (kanske) hade upphört när jag flyttade till Malmö. Så från den tiden finns inga dokument ! (Säger de) Men bla en händelse visar att de hade ögon på mig. Vid en demonstration på Möllevångstorget där jag inte var inblandad som arrangör utan bara gick med som vanlig deltagare bland över tusen andra så grep de mig.

Åtalade mig! Men frågan är hur ett par civila kunde med hjälp av polis gripa mig bland så många? (Säpo)

Nu avskrevs ärendet pga inga bevis!

Sedan lite längre fram när jag hade lämnat vänstern för gott så kommer ett beslut i riksdagen att alla gamla akter hos Säpo ska lämnas över till Riksarkivet i Stockholm.

Då vänder jag mig till dem och får en tid hos en arkivarie. Kommer dit på utsatt tid och träffar en stressad arkivarie som efter en minuts betänkande säger till mig. ÄSCH, du får akten , ajö på dig!

Som ni ser är det bara harmlösa uppgifter som redovisas och man kan undra över dåvarande Säpos arbetssätt.Att ödsla tid och resurser på oss inom dessa organisationer kan man ju tycka är bortkastad tid. En av de pensionerade cheferna inom Säpo skrev en bok där han faktiskt sa rakt ut att han tyckte så här efteråt att bevakningen av oss hade varit onödig eftersom vi till skillnad mot övrig vänster inte var emot tex försvaret. Att vi dessutom var svurna fiender till Sovjet uppmärksammade han också.

Nu har jag satt mig alldeles stilla i båten och bryr mig inte längre över denna idag gamla historia. Idag är jag tom vän på Facebook med fd Säpoanställd och även den ”skånska” infiltratören inom kfml! Så kan det gå!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate