torsdag, december 01, 2022

Döden står alltid där och lurar!

 


Fleetwood Mac-medlemmen Christine McVie är död, rapporterar BBC. Hon blev 79 år gammal.

Ja, sådär ser det ut nästan varje dag. Många är de idoler jag har haft som tagit på sig träfracken.

Men så tänker jag, vi har ju Bob Dylan kvar och han spelar än!

Som barn tänkte jag mycket på döden och var ibland rädd när jag skulle sova. Men min faster Ingeborg var ännu mer rädd än jag, hon ville aldrig gå in på en kyrkogård utan sa alltid bara till mig att där skulle man inte gå. Usch, sa hon sen!

En syn som följt mig i alla år är när jag som sju års pojk får vara med när farfar ska sänkas ner i graven. Först skruvade de av locket till kistan och vi fick titta på honom.Blek och skäggstubben hade vuxit!

Viktor Högrelius utanför porten på Trädgårdsgatan 52 i Arboga. Har ej glömt adressen än efter alla år, han begravdes 1950!

Överhuvudtaget minns jag så många som avlidit under alla år, allt från unga pojkar och flickor till arbetskamrater.

När man uppnått +80 så står man ju faktiskt långt fram i kön, det är ju inget att hymla med!

Alla har väl sitt drömscenario hur det ska gå till ! Min farfar sa att han var trött och skulle sova lite, vände sig på sidan och dog.Helt lugnt precis som min morbror. Bara somnar in den tröttes vila!

Vi som är i denna ganska höga ålder är bara de som kommer ihåg dessa släktingar vilka var födda på 1800-talet. När vi är borta så är de glömda av den unga generationen.

När jag tänker på döden så är det inte med någon rädsla utan jag tänker bara att det är lite trist att behöva avsluta livet och lämna de man älskar.

PS Tänker varje dag på de som kämpar för sin frihet ,Ukraina,Iran och många andra ställen .Avlider av skott från barbarer, helt unga ! Själva sitter skrivbordsmördarna i sina palats väl skyddade.





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate