lördag, maj 01, 2021

Frihet?

 Nuri Kino anlände till Arlanda och beskriver hur det går till när han kommer från Libanon-Syrien.

Så här skriver han på Facebook idag:" Hur ska vi få stopp på smittspridningen när man "bör" och "borde" göra det ena eller det andra? Är det inte märkligt?

Arlanda. I högtalarna säger de åt oss att stanna hemma i fem dagar, alltså självvald karantän. På posters står det att vi ska ha munskydd i terminalen. När vi kommer fram till våra resväskor frågar en man oss om vi bor i Uppsala eller Stockholms län. Om vi gör det bör vi ta ett coronatest. Vi får en broschyr och ombeds att fylla i den. De behöver våra kontaktuppgifter för att skicka ett SMS med provresultatet. De allra flesta testar sig inte. De bara tar sina väskor och går. Vi är fem personer som ställer oss i kön.
Det ser ut som vid ett politiskt val. Man går fram, identifierar sig och sedan går man till ett bås med en påse med instruktioner, en tops, en liten plastkopp och ett rör.
En kvinna viskar att det vi måste göra det för att stoppa smittspridningen, att den är mycket hög i de två län som omnämns. Och jag tänker, men någon kan ju ta med sig smittan, kanske en ny mutation, till andra län med. Sedan undrar jag varför inte alla som bor i de två län som man vill stoppa smittspridningen i inte tvingas ta testet? Vad finns det med vits med att ett fåtal själva väljer att göra testet?
Det kanske är fel på min hjärna och hur den får ihop ekvationer."


Samtidigt pågår en demonstration i Stockholm där de skriker FRIHET! De anser att staten har pådyvlat medborgarna för mycket lagar och regler under pandemin.
Ordet diktatur har använts av en rad skribenter sedan en tid.
Visst finns det knepigheter med att tex stora kyrkor bara får ta in 8 individer osv!
Men det Nuri berättar är ju något som pågått från dag 1. Människor har kommit från smitthärdar och bara gått ut i samhället. Indisk varient, eng. varient osv sprider sig och det är ju klart som korvspad att det är resenärer från andra länder som för in smittan!
Den sk "friheten" borde inte få finnas!
När jag tittar på dagens filmbilder så ser jag återigen att många som tågar är äldre personer. De tycks inte vara rädda för att bli sjuka och ev. hamna i andnöd eller rentav dö?
Jag som närmar mig 80 kommer att fortsätta att vara försiktig, har nyss haft en dotter som legat sjuk i covid och hon kan trots inte fyllda 40 vittna om hur sjuk man blir!

De som sliter inom vården vädjar till dessa människor att besinna sig !
Det är nog inte helt fel att kalla dessa människor för fanatiker eller vad anser DU?
Pandemin är påhittad står det på ett plakat! Herrejösses! Folk är då tammefan inte riktigt kloka!

1 kommentar:

Hogrelius Fan 91.cn sa...

Ja, det börjar se ut som situationen i de snedställda tornen i Fortnite!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate