torsdag, maj 06, 2021

Att inte kunna sköta jobbet professionellt!

 När jag läser om journalisten vilken jobbade på Ekot och hennes agerande kommer jag att tänka på en gammal "vänskap"!

Hon arbetade som socialsekreterare och träffade en massa killar med problem .Knark och alkohol samt brott.

Våra vägar skildes och sen höll jag bara sporadisk kontakt ända till hon "försvann"!

Ja, hon uppslukades i ett svart hål tack vare sina handlingar där känslosåsen styrde. Började leva ihop med en sk "klient" . Knarket började styra och med detta också sparken från jobbet. Hon försvann slutgiltigt ur mitt synfält och jag har aldrig mer ens hört talas om henne.

I samband med detta minne kommer jag också att tänka på Svartenbrant!


Han blev också tillsammans med sin socialsekreterare och livet som följde med barn,knark och misshandel är ju väl känt genom att dottern berättade hur livet var.

I dagarna har en ung kvinna berättat hur hon började träffa "ubåtsmördaren" i Danskt fängelse. Osv.

Vi har f.ö. massor med liknande fall i Sverige, kvinnor som kontaktar mördare i fängelser samt börjar träffa dem.

Ungefär samma lockelse som Stockholmsraggarna hade på tjejer i mindre orter dit de kom ibland någon lördag. Såg denna grej i Eskilstuna på 50-talet.Snacka om flugor och sockerbiten.

Numera ser man samma företeelse i vårt land vad gäller invandrarkillar. De drar till sig en hel del kvinnor vilka tycker de är mer "spännande" än svenska killar. Nu är det ju dessutom ett stort överskott just av dessa killar i vårt land.

Vi kommer säkerligen i framtiden få höra åtskilliga historier om män som tog barnen till sina hemländer där släkten får ta hand om dem när äktenskapet sprack.

Bortrövande av barn pågår hela tiden!

Så här lyder lagen:

"Straffansvaret vid egenmäktighet med barn utvidgas. Förs ett barn bort olovligen kan vårdnadshavaren i dag straffas för olovligt bortförande. Ibland håller en vårdnadshavare också kvar ett barn på en plats dit barnet ursprungligen förts i samförstånd mellan vårdnadshavarna. Det kan även ske under en umgängesperiod. Vårdnadshavaren omfattas då i dag inte av straffansvar. Straffansvaret vid egenmäktighet med barn när gärningsmannen själv har del i vårdnaden utvidgas därför till att omfatta både olovliga bortföranden och olovliga undanhållanden av ett barn. Lagändringen börjar gälla den 1 juli 2014." Riksdagen.


Så här kan man se då och då i tidningarna: "En man förde sina tre barn till Irak och höll dem borta från mamman i flera år. Nu döms han till fängelse för grov egenmäktighet med barn, rapporterar Bohusläningen.


suck ja! 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate