måndag, maj 25, 2020

Filmen kungens val,där fattas en viktig historisk händelse!

Den  9:e april 1940 ockuperar Nazityskland vårt västra brodersland Norge. Norrmännen kämpar tappert men har inte mycket att sätta emot. Den norske kungen Håkon VII är dock uppstudsig mot nazisterna och blir därför ett viktigt moraliskt stöd för den norska motståndsrörelsen. Kungens trots gör att han hamnar på nazisternas dödslista. Tre dagar senare dyker den sextioåttaårige norske kungen Håkon VII iförd norsk generalsuniform och delar av regeringen upp vid svensk/norska gränsen nära Idre...

 

De är jagade av tyskt flyg och tyska trupper som försökte ta livet av de undflyende, men vid gränsstationen till grannlandet, det neutrala Sverige blir det tvärstopp! Den socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen med den socialdemokratiska statsministern Per-Albin Hansson i spetsen vägrar släppa in och hjälpa kungen! De måste nu vända tillbaka in i Norge där nazisterna med flyg och soldater är på jakt för att mörda dem...

Den norska kungafamiljens bitterhet mot Sverige och den svenska regeringens svek skulle -med all rätt- sitta i till långt fram i vår tid. Håkon VII satte aldrig mer sin fot i Sverige och han talade aldrig mer med kung Gustav V efter den svenska regeringens svek. Hans avsky mot Sverige kom att bestå livet ut.


Filmen är producerad med bla svenska intressen men att utelämna hela historien om hur de jagades till gränsen och fick nobben av Per-Albin Hansson, statsminister och kung V-gurra, att få vila upp sig på svenska sidan för att sedan åka tillbaka. 
I Norge har man aldrig glömt den delen av sin historia men i Sverige finns denna händelse inte med på de ställen jag har letat bla Wikipedia. 
Det är ett så typiskt handlande av dessa gårdagens politiker just på sossesidan och där finns förklaringen över varför det ser ut som det gör i vårt land för närvarande.
Fegheten och vikandet inför andra länder vilka man verkligen skulle bojkotta, tex Iran!
Bara man kan tjäna pengar så gör man affärer med satan själv.
Järnmalm och kullager till nazityskland. Vapen till länder under lång tid som verkligen inte skulle ha haft dessa.
Palme på sin tid tog orden "satans mördare" i sin mun men lät sig hyllas stort på Cuba ihop med Castro.
Dagens stora stöd till terroristerna i Palestina är  ett så uselt politiskt beslut vilket är  bara ytterligare ett av många dåliga beslut de senaste 80 åren!
Men i ett Sverige med  dålig historieundervisning i skolorna så kan snart sagt allting passera.
Det rycks inte ens på axlarna eftersom dagens generation inte besitter några kunskaper.
Vad var det Mao sa, jo, kan man inte sin historia så begriper man inte något om sin egen samtid!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate