lördag, maj 09, 2020

Det är lätt att gå vilse i en öken!

Jag var ju länge organiserad i ett kommunistiskt parti, skp-maoisterna kan vi kalla det för enkelhetens skull.
Partiförbindelser med Kinas stora parti KKP. MEN tvivlet steg inom oss om både Kina och dess parti.Vi hade ju länge varit svurna fiender till Sovjet och dess vasaller. Vi såg felet hos dessa regimer, ingen yttrandefrihet för mer än partiledningen som levde ett skyddat liv från den arbetande befolkningen. Vid muren i Berlin sköt man ihjäl sina egna medborgare.
Allt detta började också slå över i vår syn på Kina.
Vi började återigen studera Lenin och den plattform vi stod på och kunde inte annat än att konstatera att Lenin leder till förtryck och förföljelse.
SKP lades ner!
Ett odemokratiskt parti vilket inte hade något funktion i vårt land.
Men denna ökenvandring som många socialister vandrar brukar bara leda till att man tror att bara om man startar ett nytt "rent och fint och skinande blankt parti" så har man kommit rätt.
Jag var med om två försök med demokratiska partier, SOL (Solidaritetspartiet) och Arbetarlistan.
Sol la vi ner efter 5 år då vi inte kom vidare på något sätt.AL sprängdes inifrån såsom är vanligt bland socialister.Motsättningar och illvilja.Rent hat från vissa.
Då började jag tänka i andra banor. Såg historien bakåt och i alla socialistiska och kommunistiska partier fanns hela tiden faktorn med misstänksamhet,illvilja,hatet och de som kom till makten använde hela arsenalen. Fångläger,arkebuseringar,förtal, historieförfalskningar osv.
Gamla kamrater blev över en natt förrädare!
Det värsta var ju korruptionen där ledningen avskilde sig från de vanliga människorna. Genom mina resor i div. länder med socialism så har jag ju upplevt detta.
Fattigdomen har alltid följt med socialismen. Vi behöver ju bara titta på ett modernt exempel ,Venezuela, totalt förstört av en regim som är blind.
Typiskt för alla sådana regimer är att de alltid skyller på andra och i synnerhet USA.
Så är också de enskilda medlemmarna i sådana organisationer.
När politik övergår till att bli religion då går det inte längre att föra en vettig diskussion.
Att vandra genom denna öken tar många år eftersom man i början har kvar mycket av det ursprungeliga tankegodset.
Man har så att säga sjunkit ner i socialistsoffans hörn väldigt djupt och har svårt att komma upp.
Det behövs mycket självinsikt och hederlighet mot sig själv för att orka gå vidare och utvecklas.
Det finns väl inga tristare individer än de som totalt fastnat i sin tankevärd och blir en slags politikens Jehovas vittnen.
Kommunister tror ofta att "bara" om "rätt" personer finns i ledningen så kommer allt att fungera demokratiskt och fint. De tror att det bara var en propp i skåpet som gick sönder när strömmen slog av när det var hela proppskåpet det var fel på!
Det här är Henrik Gustavsson i nuvarande skp fd apk fd vpk.
De har mördaren, ja lustmördaren CHE på sin banderoll plus den förhatliga hammaren och skäran.Symbolen för miljoners död. Värre än hakkorset och dess mördare .(Kusinerna)  Rättläriga kommunister förkastar dessutom Che som en äventyrare med felaktig politik.En som vill påtvinga andra folk revolution mot deras vilja.Men så fick han ett mycket rättvist slut i annat land där han inte hade något att göra !En misslyckad figur!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate