tisdag, mars 12, 2019

Vänsterpartiets oförmåga att stå på rätt sida!

Jag behöver ju inte orda om åren före 1953, var och en som läst historia vet ju att partiet var ett eko av vad som sades i Moskva.
Men vi kan börja med 1956 då Sovjetunionen härtog Ungern med vapen och svek.https://sv.wikipedia.org/wiki/Ungernrevolten
Partiet stödde helhjärtat detta överfall på ett folk som ville bli fritt från Sovjetimperialismens ok. Det danska kommunistpartiet sprängdes på denna fråga och det demokratiska socialistiska folkpartiet uppstod med den gamle DKP ledare Axel Larsen som ordförande. Inom det svenska partiet höll man fast vid Moskva.
1968 och invasionen av Tjeckoslovakien så "bjäbbade" några i vpk-ledningen den första veckan men sen kom sveket och man tom. åkte ner till Prag och hyllade de som Moskva hade tillsatt istället för Dubcek! https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Dubček

1965 så började några studenter att uppmärksamma Vietnamkriget och ur denna protest vilken f.ö. slogs ner av polisen med brutala metoder så uppstod den växande Vietnamrörelsen. https://sv.wikipedia.org/wiki/De_f%C3%B6renade_FNL-grupperna

Vänsterpartiet försökte in i det längsta motarbeta och splittra denna växande rörelse,de bildade tillsammans med vissa socialdemokrater en annan rörelse med främst olika lotterier som hjälp.Pengarna skulle delas mellan Syd och Nordvietnam.

1972 tvingades vänsterpartiet att ställa upp i årets 1 maj-demonstrationer eftersom LO-SAP hade gemensamt möte på Norra Ban med just Vietnamrörelsen. (50.000 deltagare på Norra Ban)

Genomgående i vänsterpartiets historia är att de inte har förmått att peka ut "fienden" någonsin,tvärtom har de ställt sig på fel sida hela tiden.
Samma sak händer idag när det gäller olika konflikter. De stod på FARC:s sida i många år trots att de mer var en knarkrörelse än något annat. Venezuela håller de fast vid fortfarande trots att regimen där är oduglig. De har förrått folket och störtat dem ner i fattigdomen på samma sätt som hela öststatsimperiet gjorde.
Här i vårt land undviker de tex att agera mot islamister och har inte givit sitt stöd till de som i åratal har demonstrerat mot tex IS.
Efter morden på Drottninggatan så omvandlas en rättmätig demonstration till ett möte mot "våld och rasism"!
Inte ens då kan man förmå sig att peka ut fienden dvs islamismen.

Svenska folket blir på detta sätt förda bakom ljuset och pacifismen breder ut sig. IS anhängare och även de som åker ner och mördar och våldtar går fria tack vare den stora gruppen "fredsmänniskor" vilka finns i partier och organisationer.
Sverige framstår som sämst i klassen i Europa  på att beivra krigsförbrytare.
10 % av dagens väljare stödjer detta vänsterparti. Sjöstedt är mäkta populär men var är dessa vänsterns anhängare i kampen mot islamismen?
Var är de i kampen mot hedersförtrycket?
Var är de i kampen mot kvinnovåldet?
Var är de i kampen för kvinnors lika rättigheter ute i förorternas mansvälde?

Listan skulle kunna bli mycket lång men jag behöver ju bara påminna mig om den fackliga kampen på 70-talet då jag arbetade i stålverket Nyby Bruk. De fanns inte där! Och så är det fortfarande,de agerar i riksdagen med prat men finns sällan ute i kampen i tex de frågor jag tog upp ovan!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate