söndag, mars 31, 2019

Gretas budskap!

"I sitt tacktal gav Greta Thunberg en rejäl känga åt alla ”som mer bryr sig om fotbollsmatcher och filmgalor än den största kris som världen någonsin upplevt”.
Hon kritiserade de celebriteter som inte bryr sig om klimatfrågan eftersom ”de vill fortsätta att flyga jorden runt för att uppsöka sina älsklingsstränder och favoritrestauranger.” Hon avslutade sitt raka budskap med en uppmaning till alla kändisar att använda sitt inflytande för klimatet och förhindra sammanbrottet."
Tja, Svenska folket är det folk som flyger mycket ,långresor till Thailand har nu på tio år över miljonen människor åstadkommit.Hur många av dessa ställer nu upp på Gretas kamp mot försämrad miljö?
Senast i morse hörde jag på nyheterna att eldandet av kolkraft har ökat ännu mer och det är länder som Kina och USA som sticker ut.
Men ökningen av antalet bilar i världen ,och där är också vårt land ledande , tar ut sin tribut när stålverken spyr ut sin rök.
Och nästan varje boende har nu en bil ,ofta två i hushållen.
Vilka är det som befinner sig på Gretas sida i denna kamp? Är det bilisterna och flygfolket som hon talar om?
Är det de som tar sig en "rättmätig" semester i ett land lång härifrån? Nej knappast men hycklarna finns det många av lite överallt. De hakar på Greta-trenden för att det ligger rätt i tiden. Men ansvar tar de dock sällan för i så fall skulle det inte se ut som det gör i världen och Sverige.
Det är mycket tomt prat i vår nutid.Dösnack som vi sa på 60-talet!
Dösnacket från vänstern är sig likt, men deras snack är mest idag verbala spyor mot andra. 
Det är handlingen som visar vad man går för och inte vad truten rappar ut! 



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate