tisdag, mars 05, 2019

Jag var stödmedlem i DHR i många år!

Min första hustru ,Bodil, hade svår reumatism redan som barn och fick skador för livet på olika ställen i kroppen.
Hon var medlem i DHR och arbetade för denna handikapprörelse i många år.
När jag nu läser i tidningarna hur de bojkottar SD vilka vill arbeta för de funktionsnedsattas väl och ve så avböjer DHR all form av kontakt !
Sveriges olika politiker och många både organisationer och enskilda uppför sig som om de har tappat allt vett.
Det värsta är att så många handlar utifrån en myt om vad SD är tack vare vad lögnaktiga politiker och journalister för till torgs!
Ljuga, ljuga ännu mer, sen så svarar tex DHR så som de gör. De inser inte att de fullföljer lögnen om SD vilken tex statsministern och även politiker inom den sk oppositionen använder i tron att de därmed ska förhindra tillväxten av SD.
Alla kan ju se hur den taktiken har slutat! Frågan är ju, HUR dum får man vara?
Så här svarar SD:s Emelie Nixon:"
Sverigedemokraterna är ett av de partier som kämpar allra mest för funktionsnedsatta i Sverige. Vi är just ni inne i en period då vi vill träffa olika funktionshindersorganisationer.
Jag kontaktade DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) som tidigare hette "De vanföras väl; De Handikappades Riksförbund". Jag fick svar från organisationens förbundsordförande Rasmus Isaksson:
"Tack för er förfrågan om ett verksamhetsbesök från era ledamöter i Socialutskottet. Det är dock vår bedömning att våra organisationer står för långt ifrån varandra ideologiskt för att det ska finnas ett sådant intresse från våran sida. Därför väljer vi att tacka nej. "
Om man går in på deras hemsida så kan man läsa:
"DHRs mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång"
Sverigedemokraterna räknas tydligen inte in där?
De skriver vidare:

"Alla människor har lika värde! Och det oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder."
Kanske borde de lägga till: "Detta gäller dock inte Sverigedemokrater."
För övrigt kan man också läsa:
”DHR är i hela sin verksamhet partipolitiskt och religiöst obundet.”

Jag tycker detta är så otroligt dåligt och ett hån mot inte bara Sverigedemokrater utan mot alla de funktionsnedsatta som är Sverigedemokrater och även mot hela demokratin i Sverige.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate