måndag, maj 21, 2018

Platsannons i Dagen!

Sitter och läser en lång annons i tidningen  Dagen ,de söker en It och systemansvarig.
I huvudsak ska den personen vara kunnig i Microsoft sedan kommer det några övriga   önskningar. MacOS, Android och Ios telefoner.
Det här är så typiskt för Sverige och dess datakultur. Att Android är Linux vet inte de flesta i vårt land.
Många,många använder Linux på sina olika mobiler oavsett märke. Tanken att använda Linux på sina datorer finns inte trots att tex Chromdatorer också är Linux.
I andra länders utbildning för ITproffs så ingår Linux lika mycket som Windows och man ser ju också hur man ute i Europa använder Linux på ett helt annat sätt.
Såg tex i Tyskland en hel tidning utgiven om Linux och tidningen hette kort och gott Ubuntu!
Själv sitter jag och skriver det här på min huvuddator där jag nu har en variant av Ubuntu, Linux Mint.
Alla stora viktiga aktörer samverkar numera, även Microsoft , så att allt ska fungera till belåtenhet. Det är bara Mac-Apple som alltid ställer sig utanför all form av samverkan.De kan inte ens ha laddarsladdar  som passar i andra mobiler eller kameror!
Varför Sveriges utbildning är så dålig när det gäller Linux är inte så förvånansvärt, vi har i snart sett allting dragit ner på kunskapsnivån i våra utbildningar.
Linux är mycket viktigt att ha kunskap i eftersom tex många banksystem världen över använder sig av Linux på sina servers pga av säkerheten.
Det är inom Linuxsfären som de stora nyheterna föds hela tiden.
Franska förvaret gick över till Linux för många år sedan!
Microsoft har nu skapat ett eget Linuxsystem för användning på molnet och när de frågade ledningen för Microsoft varför just Linux så kom svaret rappt:" pga av säkerheten"!

Slutligen, jag har använt Linux nu i 20 år och aldrig haft virus eller trojaner. Trots avsaknad av  sk antivirussystem! Alla uppdateringar sker med jämna mellanrum där ALLT uppdateras samtidigt. Man behöver inte ha en enda tanke på att själv behöva övervaka någonting för det gör det inbyggda systemet!
Kan det Franska försvaret driva sitt IT-system med Linux så borde ju en svensk tidning också kunna göra detta men akilleshälen är ju att svenska It-tekniker är för outbildade!
http://releases.ubuntu.com/18.04/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Linux

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate