lördag, maj 26, 2018

Delat land?

Peter Kadhammar har varit uppe i Sorsele  och hälsat på. Läs här:https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/0E70LG/storsatsade-pa-integration--men-nar-invandrarna-kom-lamnade-alla-sven

PK ställer frågan rakt ut , varför har det blivit två klubbar med olika sammansättning ? Svenskar eller utlänningar!
Ingen vill ge honom ett ordentligt svar.
PK kunde resa ner till Rosengård i Malmö och ställa samma fråga om varför svenskarna flyttade ut när invandringen börja öka på 70-talet? Idag är det nästan tomt på svenskar i Rosengård och så ser det ut på allt fler platser.
Jag kan ge svaret till PK och andra. Oro,bränder,dåliga skolor, störningar vid ramadan,otrivsel,språkförbistring och så den f-b kriminaliteten!
Jag kände mig inte väl till mods att bo där och var till slut oerhört rädd för mordbrand efter att ha tvingats stå på balkongen med mina barn mitt i natten pga av brand!
I dessa områden med denna saliga blandning av nationaliteter så kommer alla dessa problem som ett brev på posten.
Endast genom att själv bo mitt i smeten så har man möjligheten att förstå varför folk flyttar därifrån!
Samma tendens finns överallt i världen.
Exakt samma utveckling har skett på min gata i hyreshusen. Idag är det nästan bara utlandsfödda som bor längst med Lingvägen  nära mig. Senaste nybyggda huset där folk nu flyttar in har ca 25 % svenska namn. Den som lever får se om kanske 5 år hur det då ser ut.
Bostadsbristen idag i Stockholm tvingar människor att ta det de får men så fort de får chansen till eget val så brukar de flytta.
En sak som jag lärde mig i Rosengård var att när människor lever olika liv,den ena har arbete att sköta med kanske tidiga mornar och de andra (de flesta) inte har jobb att gå till, då blir det störningar. De utan jobb är vakna på nätterna och kanske spelar hög musik. Fest på natten var inte ovanligt heller!
Ibland var det ett helvete att gå till jobbet halv sju efter störande nätter. Det enda man önskar till slut är att få flytta till ett lugnt område.Så gjorde vi också och köpte en HSB-lägenhet där det var lugnt!
Jag bor idag också i HSB och det är lugnt i huset!
Ett effektivt system med köp av lägenhet där de störande människorna inte har en chans att flytta in!
Så ser Sverige ut sedan många år! De som har ännu bättre möjligheter köper hus!
Sverige är delat mitt i tu och det lär inte förbättras under mina återstående år. Ser man historiskt på frågan så hjälper inte ens 100 år.Se på USA och deras svarta områden och hur det är där med knark och kriminalitet.
England, Frankrike mfl länder har exakt samma utveckling. Paralellsamhällen!
Samhällen där inte landets egna lagar gäller länge!

En sådan utveckling borde skrämma de flesta men det gör det inte därför att människor vill inte se sanningen i vitögat. Man väljer bort att se vart det håller på att barka.
Men det växer en ovilja mot det som sker hela tiden och mätaren är faktiskt hur SD växer.
Detta är en mätare vilken ingen kan förhålla sig "ljummen" inför. Det är svart på vitt!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate