torsdag, maj 10, 2018

Är Sverige bäst i Europa?

Tack för en fantastisk vistelse i Berlin, återigen! Den stora staden myllrar av liv och av minnen. Det finns en anda av historia överallt och de vill verkligen lära av sin historia. Denna gång åkte vi ut till STASI och det museum vilket är uppbyggt i dessa förfärliga kvarter.
Staten DDR hade mot slutet total kontroll av de flesta boende och när man vandrar igenom utställningen från vad som hände mellan 1949-1989 så ryser jag!
Därför gillar jag inte ett samhälle som bygger på angiveri!
En sak med Berlin som jag uppskattar mycket är deras organisering av kollektivtrafiken. Inga spärrar på tunnelbanan. Ingen kontroll på bussen vilket innebär att man kan gå in i vilken ingång som helst och detta gör att allt flyter på väldigt bra. Svenska lösningar är bara proppar i flödessystemet.
Bättre med kontroll då och då under färden.
När vi kom hem så började det svenska eländet direkt på Märsta station. Strömlöst på ett ställe efter linjen plus obehöriga på spårområdet så tågen stod stilla allt medan perrongerna blev proppfyllda med folk.
Lyssnar senare på kvällen på nyheterna och det är strömlöst på flera ställen efter linjerna så all tågtrafik söderöver är försenad. I Skåne har det varit stora förseningar och stopp också.
Alla dessa som talar vitt och brett om att bygga höghastighetståg, särskilt ledande MP_politiker, borde hejda sin svada och inse att vårt system för närvarande behöver massor med pengar till upprustning.
Vi åkte verkligen tvärs över hela Berlin med alla färdsätt och allt fungerade som vanligt perfekt.Som turist så är ett "Berlin WelcomeCard" billigt och bra. Vid första resan stämplar man in datum och tid i en av deras läsare sen är det bara att stoppa biljetten i fickan och åka hur mycket som helst. Biljetten ger dessutom mängder med olika stora rabatter på tex museum,båtar etc.
Vi köper alltid denna biljett innan vi åker ner så att man har den redan vid tex flygplatsen, bekvämt och bra.
Ser i tidningen när jag kommit hem att Sverige numera har Europarekordet i skjutningar. 
I Stockholm känns det inte tryggt på kvällarna medan vi uppfattar Berlin tvärtom. Det finns en sida också i Berlin som man bör uppmärksamma och det är befolkningens hjälpsamhet. Trevliga och gör allt de kan för att hjälpa en frågande turist och det gäller både ung som gammal.
Numera försöker alla att försöka tala engelska och vi fick till flera roliga samtal.
HBO har två årgångar av en serie som heter "Berlin station" och där såg vi att de var ute vid en gammal anläggning som CIA och USA:s militär drev under många år. Stället heter kort och gott "Teufelsberg"! Dit tog vi oss och det var sannerligen en upplevelse,dels vägen dit där vi gick ett par kilometer genom en underbar skog och dels denna historia från det kalla kriget.
Berlin är liksom Stockholm omfluten av vatten. Det finns båtar överallt och det är en skön avkoppling att ta sig en tur. Tyvärr har alla priser rakat i höjden tack vare den svenska politiken med att urholka kronan. Man har faktiskt på det här sättet återigen devalverat den svenska kronan!
I och med att man inte har gjort som tex Danmark och knutit kronan till Euron så ger det regeringen och riksbanken denna möjlighet som svenska folket får betala dyrt. Skulle gissa att det är detta som också bidrar till att inte de olika partierna driver frågan om att inför Euron i Sverige.
Man är helt enkelt osolidarisk mot övriga Europa och låter nationalistiska känslor spela över på folket.
Och svenska folket låter sig bedras och får dyrt betala notan för denna politik.
Nej, vi skulle säga som Dario Fo:  "Vi betalar inte,vi betalar inte!!"
Sverige håller dyrt på att betala för sin förda politik och dit hör då även Europarekordet av skjutningar. Skadade,döda, polisinsatser,sjukvård osv!
Allvarligt är också att man idag håller på att begå samma fel som på 60-talet med bostadsbyggandet.
Man slår upp hemska hus överallt, fyrkantiga grå lådor, exakt det vi såg i gamla östberlin!
Allt detta pga av den felaktiga politiken !
Ett ännu tristare Sverige håller på att växa fram där man inte kommer att ha en chans att förändra till det bättre. Sverige har byggt in sig i allt från dåliga förorter med dåliga skolor och arbetslöshet till KÖER överallt.
Att komma hem är tudelat, skönt med den egna sängen men att höra alla eländiga problem när man slår på radio eller tv är inte roligt. Nåja , vi har ju fina blommor och fågelsång att gå ut och njuta av så låt oss göra detta!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate