torsdag, maj 17, 2018

Jag är uppvuxen i ett invandrarsamhälle!

I den lilla staden Torshälla bodde jag mellan 1949-1978. Stadens järnbruk stod för försörjningen för de flesta av stadens då ca 5000 innevånare. Bröderna Edstrand ägde då bruket vilket hette kort och gott Nyby Bruk. Längre fram i historien skulle det stora Grängesbolaget sluka bruket.Själv var jag anställd under åren 1958-1978.
Bruket drog till sig arbetskraft från när och fjärran och vi kan redan då tala om ett samhälle där över 50% kom från andra länder. Själv bodde jag ett tag i ett hyreshus där det bodde folk från 37 olika nationer. Huset blev i folkmun kallat för "främlingslegionen"!
På den tiden så sattes folk i arbete dag 2 som de anlände till staden. Svenskan fick de lära sig på jobbet och fort skulle det gå!
Bostad,arbete, skolan för barnen!
Uppfinningsrikedomen var stor bland många invandrare tex traktens Italienare skapade sin klubb med import av varor direkt från Italien. En av mina arbetskamrater kom med pizza till ett skift i början på 60-talet och en annan som var från Ungern bjöd på korv från sitt land osv.
Inga konstigheter alls på den tiden. Min bästa kompis under alla dessa år var båtflykting från Estland. Så Estnisk limpa och köttkorv fick jag många gånger att äta!
Dessa mina arbetskamrater talade perfekt svenska och man kände ingen skillnad mellan oss.
När jag idag lyssnar på olika grupper från förorterna i vårt avlånga land, födda och uppvuxna i Sverige, så talar en del så dålig svenska så jag har svårt att begripa vad de säger!
Torftig svenska på småbarnsnivå!
Killar från Araby i Växjö framträdde igår i Lamottes direktsändning och man blir mörkrädd över vad de säger. Fulla av fördomar! Vanföreställningar! Och naturligtvis hat mot homosexuella.
Lotta säger så här om vad hon hörde och såg:
"Såg Joakim Lamottes live-sändning från Växjö angående böneutrop. Ser man ett sådant reportage förstår man vidden av problemen och själva böneutropet är ju nästan det minsta problemet.
I Araby, där moskén ligger, vill ingen bli filmad.   En ung man har bott i Sverige i tolv år och språkligt är han på en totalt undermålig nivå. Det finns ingen substans I det han säger och det är smått obegripligt.
I övrigt, under intervjuerna i Araby, så handlar det om att svenskar är intoleranta. Kyrkklockor är mer störande. En muslim kan inte vara homosexuell och det är självklart att en kvinna med Är det detta vi håller på att se även i vårt land?mens inte får gå in i en moské. Det har gud bestämt och är sanning.
Läser man i kommentarsfältet under sändningen så ser man rasism från alla håll. Muslimer hatar svenskar. Serber hatar albaner. Kroater hatar serber. Vi har importerat en jäkla massa hat!!!!
Totalt deprimerande att se och höra denna svada av fördomar och hat. I de ungdomar som intervjuades i Araby fanns bara förakt för Sverige, svenskar, kristna, homosexuella och feminister. Total avsaknad av fritt tänkande och indoktrinering lyste starkt. Framtiden är dyster."
Framtiden är dyster skriver Lotta. Framtiden är redan här säger jag och politiken i landet har varit och ÄR handfallen.Allting är försent! OCH inte kommer det att bli bättre heller med en halvmiljon vidskepliga människor ytterligare vilket Migrationsverket planerar för!
Om man hade skött politiken på samma sätt som under 50-60-talet så hade våra problem varit betydligt färre. Snacket och villfarelsen att alla som kommer hit är flyktingar i politisk bemärkelse är ju falsk, de flyr från fattigdom och inget annat. Flertalet tar med sig sina länders inställning och vill inte ha den frihet som Sverige erbjuder. Isolerar sig ute i förorten och deras barn kommer i kläm mellan vår frihet och familjens ofrihet.
Där föds också det som slarvigt kallas "utanförsskap"! Då dessa unga inte heller klarar skolan så som förväntas så blir lockelsen till det kriminella eller islamistiska som en hägring där de ska finna gemenskap.
Subkulturen och den extrema vänstern finner sina proselyter här  i dessa grupper.
Det är just bland dessa  man kan höra slagorden på gatan :"Allt till alla"!
Sanningen är ju den som många invandrade vittnar om , man måste läsa, kämpa, lära osv för att lyckas.Ingenting kommer gratis.
Om man inte tar av sig offerkoftan och öppnar sina sinnen då är man hjälplöst förlorad och blir kvar i förorten där man sitter och jämrar sig.
Värst och absolut svårast är ju de som lever i dogmernas värld där de väljer att inte på något sätt låta sig inlemmas i ett demokratiskt samhälle. Allt ska ske på deras villkor ,inte minst kvinnorna och deras klädsel vilket sätter stopp för allt från idrott till olika yrken.
Hur det ska gå för ett land som Sverige om man fortsätter på den inslagna vägen, ja, vi har ju exempel från England som förskräcker med områden som inte är England längre.Där sharia råder istället för landets lagar. 
Är det detta vi håller på att se även i vårt land?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate