torsdag, september 16, 2010

Taktikval?

Kamrat 4 % har ju funnits i många år nu, uttrycket myntades efter att spärren för att komma in i riksdagen sattes till just 4 %.
Vpk låg farligt nära spärren och då började en del sossar att taktikvälja på dem i sin insikt att en kommande sosseregering måste ha stöd från vpk för att kunna regera. Ett faktum är att i vårt land så är det sällan något parti haft över 50% av rösterna.

Alla undersökningar bekräftar att de rödgröna inte kommer att få majoritet. Alliansen har ibland legat strax över strecket men ibland också under.
SverigeDemokraterna kan komma att hamna i en sk vågmästarroll, idealläget för ett litet nytt parti.
Ingen vill ha det så därför att vi vet hur osäker en sådan riksdag kan bli i sitt beslutsfattande. Räntorna kan sticka iväg och det i sin tur drabbar alla medborgare.

Om jag som väljare kan ana att det ska kunna bli så då borde man ta sig en funderare över läget. I varje fall om jag är sosse. Taktikröstning på något av partierna i alliansen kan då bidraga med att man når 50% och blir regeringsduglig .Då oskadliggörs också SD effektivt.

Samtidigt så ger man en stark signal till det egna partiet att nu måste nog det gamla uttjänta gardet tacka för sig och gå. Lämna plats för nya förmågor vilka kan lyssna på medlemmarna på ett bättre sätt.
Igår så släppte de fram Göran Persson precis som om han skulle visa vägen för nyordning i partiet.Bredvid honom stod övriga ur den förbrukade  arsenalen bla LO:s ordförande  Wallin! Det kändes pinsamt att se dessa!

Gå till valurnan och var lite modig och rösta på Alliansen och ge dem fyra år till! Under denna tid så kan socialdemokratin slipa sina verktyg och komma igen med nytt program, nytt folk, ny inriktning på hela politiken.Bli ett parti för alla arbetande!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate