måndag, september 27, 2010

Rasist?

Ordet razze slungas omkring överallt för närvarande. De unga idag är dåligt pålästa , de vet ej skillnaden tex mellan nationalsocialismens Hitler och fascismens Mussolini.
Hitler var tvättäkta rasist men icke  Mussolini .
Mussolini hade i många  år en hel del kvar av sitt socialistiska och syndikalistiska  tankegods. Många syndikalister följde med honom in i fascismen.
Rasist är man den dag man anser att andra sk raser är sämre än den man själv tillhör. Många tror i sin okunskap att man måste tillhöra något av europas folk för att kunna vara rasist.
Ute i världen finns det  rasister av alla kulörer. När jag bodde i Malmö så stötte jag ofta på tex människor av arabiskt ursprung som verkligen hatade "negrer" som de sa!
Det råder kolossala motsättningar mellan folk med olika ursprung i dessa stora stadsdelar.

Jag minns en brevväxling jag hade med den riktiga nazistledaren i Sverige, Göran Assar Oredsson. Han påstod att de flesta nazister i nutid gömmer sig i andra partier. De flesta gömmer sig i SAP, påstod han.
Ett faktum är att när jag samlade in pengar åt Vietnams folk på 60-talet så var det faktiskt många sossar som hånade detta och kallade Vietnams folk för "jävla gulingar"!
De snackade om att USA kunde bomba landet sönder och samman utan att det gjorde något. I Torshälla fick vi en medlem i VPK som visade sig hela tiden kalla Vietnameserna för "Vietcong" eller "gulingarna"!

Det gick inte att snacka med honom om detta eftersom han var i grunden rasist. VPK var ju inte ett rasistparti bara för att det fanns en medlem som var det.

SD liksom andra partier har säkert  vissa väljare med "grumliga" åsikter  men deras partiprogram är inte rasistiskt till sitt innehåll. Man måste lära sig se skillnaden mellan äpplen och päron.

De renläriga nationalisterna avskyr SD.

Som jag skrev här om dagen, man ska akta sig för att ropa :"vargen kommer,vargen kommer" i tid och otid för när den kommer så ser man inte detta.

SD är ett populistiskt parti där de säljer lite lösgodis till folk som inte kanske är så politiskt insatta. Ta fram dem i ljuset och låt dem snacka på så får vi se hur mycket som egentligen håller av deras politik.

Vänstern har medverkat till att skapa utrymme åt dem. Den tidigare socialdemokratiska politiken har också skapat utrymme åt SD.
De försöker att glömma detta och använder då en felaktig taktik vilket har fått SD att ytterligare kunna komma fram i fokus.

Stat och partier skapar missnöje bland befolkningen med sin politik. Tyvärr om de fortsätter med detta då kommer också SD att växa !I norrland står tiden lite stilla och folk röstar mest som de gjort tidigare men skulle SD även "öppna" upp dessa landsdelar då blir de stora.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate