torsdag, september 30, 2010

Det neutrala Sverige!

Nya böcker utkommer om vårt lands historia . Bra och lärorikt. 
1949 så myntades det "neutrala Sverige  " dvs en fortsättning på den hållning Sverige intagit under andra världskriget. Norge och Danmark valde med sina erfarenheter att ansluta sig till Nato.

Sverige med Erlander i spetsen tillsammans med samtliga borgerliga partier valde ett annat konsept. "LightNato" under betäckningen "Neutrala"!
Läs artikeln i Svd och inse att fienden ALLTID kom från öster av någon anledning. Den svenska militären hade i sina övningar tom. att Nato hjälpte Sverige  med att bomba fienden.

Än idag upprättshålls myten om det neutrala Sverige av de stora partierna och allt bygger fortfarande på avtalet från 1949. I den senaste valrörelsen så talar de rödgröna med darr på stämman om att vårt land aldrig ska ansluta sig till Nato. Hyckleri är ett ord för sådant!
http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/neutraliteten-gav-sverige-en-unik-plattform_5424365.svd

"Ett belysande exempel är Wallenbergaffären. Som bekant krävde Erlanderregeringen aldrig att den fängslade diplomaten Raoul Wallenberg skulle friges med hänvisning till hans diplomatiska status och att gripandet stred mot internationell rätt som Sovjet förbundit sig att respektera. Vid statsbesök och diplomatiska kontakter under kallakrigsepoken begärde Sverige oupphörligen nya garantier från Sovjetregeringen för att supermakten fortfarande respekterade den svenska neutraliteten. Det viktiga var att den potentiella fienden accepterade status quo trots att Warszawapaktens underrättelsetjänster, som bland annat amiral Bezkorovajnij bekräftade, självfallet visste att Sverige var en inofficiell medlem av Nato"

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate