söndag, september 19, 2010

Åter från Lund!

Vi hade ett par härliga dagar i Lund. Staden är så fin att gå omkring i och domkyrkan är så mäktig att sitta ner i en stund. Trevligt var också att träffa en mängd med gamla och nya vänner.
Naturligtvis är det också härligt att träffa sina vuxna barn.

Vi åkte hem med tidiga tåget och det var denna gång Veoila som körde . X2000 gick några minuter framför oss men med biljettpriser tre ggr mer än det vi hade givit. De anländer ca 1 timme före oss till Stockholm och det är verkligen inget att bry sig om.

Alla belackare som påstår att det skulle vara svårt att köpa biljetter har med andra ord aldrig varken åkt med dem eller köpt biljett.  Vi köpte f.ö. biljetten på SJ- Internet.

Tåget var sammansatt av de prima gamla vagnarna som SJ har gjort sig av med. Man sitter jättebra med så mycket plats för benen så man skulle kunna tro att man sitter i första klass. Mycket trevlig personal som gav massor med upplysningar via högtalarsystemet.
Tågchefen hade guldklocka från SJ men dit ville han aldrig mer utan trivdes så bra på Veolia. Tåget var nästan fullt så det syns att de fyller sin mission .

Vi talade också om Ohlys hot om att SJ skulle få tillbaka monopolet om han fick bestämma. Tågchefen skrattade högt och menade att det var både fel och löjligt av Ohly att lova något sådant eftersom det är EU som tillsamanns har tagit detta beslut.

Nu ska de få köra fler turer från 1 oktober mellan Stockholm och Malmö och det är vi resenärer tacksamma över.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate