lördag, september 25, 2010

Konflikt!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1300&artikel=4039360


Tack SR 1 , vårt universitet på webben.
I dagens program så åkte man runt i vårt land och talade med människor, grannar till SD.s ordförande Åksesson, väljare uppe i Hofors, politiker!

En ledande v-politiker i Hofors tyckte illa om sin partiledares uppförande på valnatten. Han ansåg att det var dags att försöka lyssna på de som hade valt SD, det är ju mina arbetskamrater, sa han!
En sak framstod som glasklart och det var att på orter som Hofors och Gävle så är det fd socialdemokrater som har röstat SD.


Troligtvis stämmer detta antagande på många andra orter i Sverige. När det börjar att "mullra" bland de tidigare socialdemokratiska väljarna så bör nog en  och annan stämma ner tonen och börja fundera .
De som nu går ut på gator och torg och ropar nazzar åt SD:s väljarkår tänker nog inte längre än vad näsan räcker.

"Vargen kommer,vargen kommer" har alltid visat sig vara ett kollosalt felaktigt sätt att hantera problem.
Ohlys sätt att inte ens vilja gå in i samma rum som Jimmy Åkesson är bara fånigt och kontraproduktivt.

Min egen erfarenhet av såna problem är att man ska tala och åter tala med sina motståndare. Lägga fram fakta.Diskutera och på det sättet få människor att börja ifrågasätta den "sanning" de tror på.

Jag var med om att på sjuttiotalet och "stänga" ner kfml(R) i Eskilstuna. De la ner hela avdelningen och stängde sin boklåda "Röda stjärnan"!
Hur det gick till? Jo, när vi stod sida vid sida på stan så talade vi vänskapligt med dem. La fram vår sak och undan för undan så sådde vi andra tankar hos dem så de fick en inre diskussion. Allt detta ledde alltså till nerläggning av deras partiavdelning och de gick mangrant med i vårt parti.

Att försöka isolera ett misshagligt parti är både dumt och felaktigt och denna metod är ju prövad av organisationssverige med dåligt resultat som alla vet idag.

Ställ frågan istället vad det är i den förda politiken som gör att SD växer.
Ingen politiker kan väl ändå vara helt nöjd med den invandrarpolitik som har förts under åren om vi nu ska hålla oss till den fråga som SD rider på.

Var det bra med alla turer under Barbro Holmberg och Göran Persson fögderi?

Är det bra när Sverige får ett rykte i omvärlden att hit kan man komma och få bidrag! Eller att man nu får ett rykte om att unga kan komma hit och få stanna.(man räknar med att enbart 2400 unga kommer i år).
 Kommunerna fixar inte det här på ett bra sätt och då växer naturligtvis problemen och då växer också SD.
När man dessutom i alla år påstår att det inte kostar något med invandringen så finns det ingen som tror på sådana "sanningar". Felet är att det aldrig är bra att mörka vissa frågor,de blir liggande som varbölder i samhällskroppen.

Risken finns att vid ingen ändring av politiken så fördubblas SD:s röster vid nästa val. Hur hanterar man detta då?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate