söndag, september 05, 2010

Två vitt skilda åsikter om "befrielsekampen" i Irak!


Katarina Engberg är dept.råd  och sk sakkunnig inom krigsmakten.

Sköld-Peter Matthis är pensionerad läkare och kandidat på vänsterpartiets listor i årets val dessutom är han ordförande för Iraksolidaritet.

Engberg var tidigare politiskt aktiv inom kfml(r) i Malmö för att sedan övergå till SKP (Maoisterna). Matthis var tidigare med i kfml-skp där han satt i partistyrelsen. 

Idag medverkade bägge i radions P1 och talade om Irak. Matthis talar om "befrielsekampen" som pågår från olika grupper. Han jämställer självmordbombare med FNL i Vietnam på sin tid i kriget mot USA. En mycket underlig betraktelse vilka nog inte många ställer upp på. Skulle alla lömska överfall och mord vara "befrielsekamp" ?

Här har vi ett klassiskt exempel på hur en ledande vänsterpartist hyllar extrema islamisters mordorgier mot det egna folket.  Han närs av det gamla hatet mot allt som USA STÅR FÖR OCH GÖR.
Lever kvar i 60-70-talets synsätt där huvudfienden är den imperialism USA då stod för. Allt rör sig om kampen om råvaror , i det här fallet oljan.

Matthis var och är en mycket renlärig kommunist som bedrog de flesta inom FNL-rörelsen med lögnen om att FNL var en självständig rörelse vilken skulle få stort inflytande efter att USA hade besegrats. Alla vet hur det gick med den saken, Nord-Vietnams hårdföra kommunister tog helt över samma dag USA drog sig ur kriget 1975. (Besegrades)

SKP hade under sin tid en riktig analys av vänsterpartiet och jag förmodar att Matthis delade den när han satt i PS för SKP. Vpk var ett Moskvaparti med en djupt felaktig syn på hur ett demokratiskt samhälle ska fungera. De försvarade när det kom till kritan allt vad detta Sovjetblock stod för och påstår sig ha gjort upp med historien om detta. Nonsens!  Vänsterpartiet är en kameleont fortfarande och förmår att ställa om sig och kan känna hur vinden blåser.

Har man företrädare som Matthis  så avslöjar det en hel del. "Befrielsekampen" fortsätter i Irak , säger Matthis . Vi andra ser hur ytterligare terror mot det egna folket fortsätter utförda av fanatiska islamister fullt jämförbara med med andra världskrigets unga pojksoldater på nazisidan.

Katarina Engberg gick en annan framtid till mötes och något som åtminstone jag är lite förvånad över är hur i hela fridens namn hon har kunnat sega sig till den position hon har idag med tanke på att våra fd medlemmar i SKP åkte på yrkesförbud t.o.m. om man som vanlig snickare sökte jobb på ett sjöfartsmuseum?

Angående dept.rådet Engberg  så stod hon naturligtvis i motsatsinställning till den extrema hållning Matthis uppvisade. Allt annat hade varit en sensation!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate