fredag, december 01, 2023

Uniformer ska vara exakt lika. Och på övriga myndigheter ska neutralitet råda!

 

Ingen ska behöva möta människor utklädda på det här sättet att likna vid bankrånare! Kommer jag till en myndighet så ska jag möta tjänstemän vilka är klädda neutralt. Det är förresten ett oskick att låta kvinnliga poliser bära huckle när de arbetar . Att uppvisa sin vidskepelse kan de bespara oss övriga ifrån.

Nu finns en dom i EU-domstolen f.ö. att rätta sig efter! Så här skriver Bulletin :

"Nu är det fritt fram för svenska kommuner att förbjuda anställda att bära slöja – om det görs konsekvent. Det efter en dom i EU-domstolen. Frågan är och har varit känslig mellan medlemsländerna."


30 nov 2023 06:01
Uppd.: 30 nov 2023 09:03

EU-domstolen beslutade på tisdagen att offentliga myndigheter i EU-medlemsländer kan förbjuda offentligt anställda att bära religiösa symboler.

Beslutet föranleddes av ett fall som togs upp och prövades av EU-domstolen gällande en anställd i den belgiska kommunen Ans, som nekades att bära hijab på jobbet.

Kommunen ändrade därefter sina anställningsvillkor så att de anställda åläggs att iaktta strikt neutralitet genom att inte bära tydliga symboler för religiös eller ideologisk övertygelse.

Kvinnan i fråga inledde en rättslig process och hävdade att hennes rätt till religionsfrihet hade kränkts.

Upp till medlemsländerna att definiera

Frågan om hijab och andra religiösa symboler har splittrat Europa i åratal.

Domstolen framhåller att en policy för strikt neutralitet, som syftar till att upprätthålla en neutral miljö inom offentlig administration, kan betraktas som objektivt berättigad och motiverad av ett legitimt syfte.

Domstolen betonar vidare att medlemsstaternas myndigheter har en viss grad av egen frihet när det gäller att definiera och främja neutralitet inom offentlig tjänst. För att uppnå detta mål krävs dock en konsekvent och systematisk strategi och alla vidtagna åtgärder måste vara strikt begränsade till det absolut nödvändiga, enligt domstolens utlåtande.

I Sverige har tidigare Diskrimineringsombudsmannen – DO – försvarat rätten att bära slöja och niqab. I ett fall begärde och fick DO 70 000 kronor i kränkningsersättning till en kvinna från en kommun som inte ville fortsätta anlita en timanställd kvinna med niqab (heltäckande slöja med springa för ögonen, reds anm) inom hemtjänsten.

Med den nya domen i EU-domstolen kommer kommuner att kunna utforma klädregler som stoppar niqab eller annan klädsel som kan ses som ickeneutral."

Undfallenheten mot det extrema är otrevligt och har undan för undan trängt undan det korrekta.

Det är ju en form av islamisering som pågått länge nu och som också tyvärr innebär att man från samhället godkänner förtrycket mot kvinnor från andra länder! 

Fegt och fel !

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate