tisdag, december 05, 2023

Bulletin intervjuar Charlie Weimars!


 5 dec 2023 09:30

EU-parlamentsledamoten Charlie Weimers (SD) har under sitt besök i Israel träffat ministrar i Benjamin Netanyahus samlingsregering. Bland annat Amichai Chikli, minister med ansvar för diasporan (judiska communities runt om i världen) och för att bekämpa antisemitism.

Det är första gången en sverigedemokratisk politiker träffar företrädare för den israeliska regeringen.

Efter mötena skriver Weimers i ett mejlsvar till Bulletin att Sverige tydligt bör ställa sig bakom Israels mål att förgöra Hamas och få de som kidnappats fria.

”Det är omoraliskt att kräva att israelerna ska acceptera att bo granne med ett område som styrs av en terrororganisation som skickar tusentals missiler mot civila varje år och som nu skickar in terrorister för att mörda, tortera, våldta och kidnappa mer än ett tusen civila. En grupp vars ledare dessutom lovar att göra det ‘igen och igen och igen’.”, skriver Weimers och fortsätter:

”Inget land hade accepterat det. Givetvis måste det ske med så få civila offer som möjligt på den palestinska sidan, och därför bör vi kräva att Hamas lägger ner vapen och släpper sina fångar.”

Vad bör Sverige och västvärlden dra för slutsatser av 7 oktober och tiden efter?

”Att Hamas och andra islamister säger vad de menar och menar vad de säger.”

”De vill införa ett kalifat och tvinga på oss i Europa sharia. Därför bör vi stoppa invandring av personer som kan misstänkas hysa dessa åsikter och vidta åtgärder för att begränsa islamismens utbredning”, skriver Weimers.

Han tycker att den första åtgärden som ”alla borde vara överens om” är att klippa alla bidrag och ekonomiska stöd till islamister och förbjuda utländsk finansiering av islamistiska moskéer och skolor.

”Stänga och riva deras moskéer”

Sverige har en stor grupp invandrare som kommer från länder där hat mot judar och den judiska staten Israel är legio. Hur ska den frågan hanteras så att svenska judar kan leva utan hot och trakasserier?

”Detta kommer inte vara enkelt. På kort sikt krävs att staten står för säkerheten för judiska institutioner – att de nu får betala själva är otillständigt – och att vi applicerar de lagrum som finns om hets mot folkgrupp på de som i realiteten stödjer Hamas i demonstrationer på gator och torg”, skriver Weimers.

”Tyvärr har polisen i Sverige, men även i andra länder, varit för rädda för upplopp eller anklagelser om rasism för att upprätthålla lagen. På längre sikt krävs att vi stegvis inför lagstiftning som gör det svårt för islamister exempelvis genom att stänga och riva deras moskéer, förhindrar utländsk finansiering av islamistiska grupper och utvisa imamer som predikar hat.”

Pelle Zackrisson



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate