lördag, december 30, 2023

Minnen från förfluten tid!

 Någon gång i slutet på 60-talet stod jag utanför Domus i Torshälla och sålde Vietnambulletinen samt samlade in pengar till FNL. Då kommer Domuschefen ut och gastar att jag skulle gå därifrån annars skulle han ringa polisen! Jag brydde mig inte om honom och visste att ingen polis skulle komma.

Så såg ofta verkligheten ut på den tiden, man mötte många som inte tyckte som vi utan ansåg att USA gjorde rätt. Ofta var stadens sossar mest emot oss. 

Det kufiska i det hela är att jag några år senare blev invald i Domus styrelse i Torshälla och fick chefen som sur gubbe där att tampas med!

Vi fick igenom att all godis skulle flyttas från kassornas utgångar.  Efter ett år så tog chefen upp detta och påvisade att försäljningen hade sjunkit och att all godis måste sättas tillbaka. Så blev det också efter en omröstning.

1972 hade inställningen om Vietnamkriget vänt i stora delar av Sveriges befolkning och en del var väl vårt ihärdiga stödarbete men TV och deras bilder från kriget gjorde många upprörda. Napalm över små bondebyar blev ju inte precis någon bra sak för USA.  I USA blev motståndet mer och mer framträdande ju fler soldater som kom hem i kistor!

USA skulle inte ha blandat sig i detta krig när Frankrike besegrades av Vietnameserna!





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate