onsdag, september 22, 2021

Vinden ändrar riktning då och då!

 Många tänkare har genom världshistorien konstaterat att ingenting vad gäller åsikter är konstant .Nej då, åsikterna pendlar som en Moraklocka som tickar.

Det som sades för tio år sedan som osanning eller sanning har idag bytt plats.

Till och med Morgan Johansson har idag blivit rasist, han själv målade ju ut åsikter som han idag har som bruna för tio år sedan.

Varje dag ser man hur pendeln slår. Meetoo har också fått den slagsida den förtjänar. Inte bara Benny Fredriksson tragiska död omvärderas. Cissi Wallin i Expressen har också omvärderat (tillnyktrat) sig i en rad frågor. Det är bara att tacka och ta emot.


Det är inte bara i Sverige omprövningen behövs utan även i andra länder särskilt USA !

USA har dragits in i rena dårcirkusen sedan ett antal år. Pga av detta så blev "återtåget " från Afghanistan så fruktansvärt uselt. Även under det sk kriget mot talibanerna såg man detta förödande handlande. Ingen vilja att verkligen slå hårt mot denna fiende. De har i det tysta men väl kända kunnat flytta fram sina positioner. Vekheten och oviljan att ta itu med denna fiende till alla folk i världen präglade politiken i många år. 

När USA med D. Trump svek både Afghanistans folk liksom kurderna då borde ögon ha öppnats för många men ack nej. Man jamar med i kören av marskatter!

Vad gäller vänsterns ärkefiende Åkesson och SD så är det rena farsen att se hur andra partier tar upp de krav som SD ställt i alla år och gör till sina egna. Utan minsta antydan om att SD hela tiden haft rätt i en mängd frågor.

SD:s problem under åren är att de har dragit till sig en svans av människor vilka bara är allmänt missnöjda med tex invandringen och har betett sig som fullblodsnazister vilket skadat både partiet och den nödvändiga diskussionen just om "volymer" !

Inte ens ord fick sägas för tio år sedan utan att stämplas som onda.

Vem minns inte Reinfeldts utskällning av sina egna partivänner när de just använt fel ord enligt honom.

Alla idag borde ställa sig frågan hur det kunde bli så galet! En mycket liten partielit från vänster , rentav tom. AFA fick monopol på att stämpla andra som onda. 

Sedan kom bollen igång och rullade i många år. Kapitalistiska bolag likt HM ställde upp på BLM:s vänstersnack. Annonserna både här och i USA visar alltid upp svarta i en rad annonser eller vit kvinna svart man i ett omfång som inte stämmer med hur samhället ser ut. Man kan ju förstå deras tanke bakom detta,  de vill påverka befolkningen. Samtidigt pågår då också från kulturen,journalistkåren och massmedia en kampanj vilken talar om att vita män är fienden och roten till allt ont.

Ungefär som nazisterna på sin tid som utpekade juden som orsaken till allt ont. Det som vi idag kallar antisemitism. 

För övrigt så pågår denna nazisttiska kampanj fortfarande i Arabstaterna och Iran, Israel är den lede fi.

Palestinska myndigheten belönar terror mot judar. Det är då den svenska vänstern får sin våta dröm uppfylld och ropar på mera våld,mera bojkott osv!

Att så många i vårt land har låtit sig luras i en rad frågor beror på att många är så ensidiga i sitt sätt att tillgodogöra sig nyheter. På många sätt påminner väldigt mycket i Sverige om det forna östblocket. Tilltron till det etablerade är mycket stort.

Än idag säger allt för många:" det sas på tv igår"  eller "Aftonbladet skrev det här"!

Att människor är utsatta för ren propaganda faller dem aldrig in. 

Samma då som nu!

När Winston Churchill i ett tidigt skede sa att den tyska nazismen måste krossas med våld så avfärdades han av så många i England som en krigshetsare som man inte skulle lyssna på.

Englands fascister och vänstern stod samman mot honom.

Detta mönster kan vi känna igen från bla Sverige också i en rad frågor.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate