lördag, september 18, 2021

Är Sverige mer totalitärt än andra länder?

 När man följer debatten i Sverige i en rad frågor så ser man snart att i vissa frågor tex aborträtten, invandringen, religionen mfl så är inte Sverige lika öppet som andra länder för diskussion.

Många i Sverige har fallit offer för vad jag kallar totalitära reaktionsmönster ! De ser en fiende framför sig som det gäller att tysta omgående. När det gäller släkt och vänner så upphör alla kontakter eller skärs ner till det minimala.

Ser man till det som kallas  samvetsfriheten ute i Europa tex det som gäller barnmorskor och deras rätt i ca 40 länder i Europa att avstå från att arbeta med aborter så skiljer sig Sverige  från de andra länderna. I Norge tex så placeras en barnmorska på enbart födslar och slipper aborter vilket ändå gör att man kan behålla välutbildad arbetskraft.  Så fungerar det ute i Europa också, Sverige stänger av en barnmorska vilken inte vill medverka i aborter. Med lite smidighet så kan man lösa sådant om man har viljan men här i landet slår den totalitära fällan igen! Avstäng-slut på samtalet! Adjö!

Så fungerar hittills de flesta stora massmedierna också, inget samtal utan bara bullbannor mot de som har andra åsikter i frågor som klimatet, invandringen, sjukvården, covid osv.

Värst är dock att så många av det svenska folket också är fostrade till att inte vilja lyssna på andras uppfattningar. Ofta läser man bara de tidningar som hyser samma åsikter som en själv.

Kyrkan i Sverige har också tyvärr sedan lång tid dragits in i detta system som vilar på partipolitiken där alla andra är fiender som ska nedgöras. Är man demokrat så lämnar man kyrkan till , ja just det KYRKAN!

Men de totalitära vill styra även kyrkan. Även de som är ateister ska in och bestämma över kyrkan!

Socialdemokrater inom kyrkan vill ta bort prästers rättigheter i vigselvalet. Kyrkan har ett väl fungerande system men det räcker inte för totalitära socialdemokrater, de ska in och bestämma!

Det är så sorgligt att behöva konstatera att kloka och givande diskussioner mellan människor med olika uppfattningar tycks ha totalt försvunnit i vårt land, in träder uppfattningar att JAG minsann har rätt och INGEN annan ska komma här med avvikande meningar!

Många är de som måste börja om från början med att kunna lyssna på människor och deras åsikter. Läsa annat än bara det som de tycker själv.

OCH för Guds skull, sluta att dra andra människor i smutsen bara för att de inte tycker som DU!

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/det-enda-som-inte--far-sagas-i-kyrkovalet/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate